& funderingar

Backsippor april-maj

Backsippor och Dalarnas mosippa (som jag i år helt missade) hör till några av dom finaste blommor jag vet. Viol lavendel och även skogsstjärna ligger också där men har ingen lista bara väldigt många favoriter och dessa tillhör dom. Fler kommer i egen blogg.

Backsippa finns bara ett fåtal lokaler och med svårighet hittade jag en. 

Makrobild 

Lite belyst

Dagsljus

Motljus

Ute i full solljus. Den  ena heter purpur och går i röd nyans och köptes. Hoppas den trivs . Bakom den man vanligvis träffar på. Använde en inställning som heter levande eller var det livlig ;)

Ser ni båda samtidigt

Makro med mobil inne

Och sista bilden är utblommade backsippor och vetesjutton om jag inte gillar dom nästan mer så. Tycker om riktigt mycket.

Precis som utblommad maskros

Inlagt 2021-07-06 18:00 | Läst 935 ggr. | Permalink
Fin serie, ett extra + för belyst och motljus. Kan hålla med dig om skogsstjärna den blir så fin i skogsljuset
Svar från niniz 2021-07-07 09:00
Tackar. Det var roligt prova lite olika ljusförhållanden
Många, härliga macrobilder, den andra, din pushbild - Den är inte dum alls:) Den näst sista, den har en härlig struktur, en bredd i strukturen från tunnaste hårstrån till både skuggorna och transparansen i kronbladen, magnifikt! Gillar den mörka bakgrunden. Snyggt focus på blomman!
Jag ser och jobbar på att lära mig;) Härlig bildsvit.
Allt gott!
//Morgan
Svar från niniz 2021-07-07 09:06
Tackar så mycket för din utförliga kommentar och blir glad att mina blomster gillas
Jag har aldrig sett Backsippor. Däremot har jag mosippor hos mig. Hur det gott i år vet jag inte eftersom jag inte varit hemma. Gillar att du krupit riktigt nära. 1,7,8 gillar jag bäst även om alla är riktigt bra. Sista går också hem hos mig. Dom kan vara mycket fin efter blomningen.
Sten
Svar från niniz 2021-07-07 09:10
Backsippa blommar neråt i landet så skåne har nog många. Det var där jag upptäckte dom. Här finns dom i södra delarna typ Gagnef men väldigt få om ens nån.
Tack så mycket. Tycker som dig men roligt att prova i olika ljus osv
Mycket vackra bilder av Backsippor, det var länge sedan jag såg någon men du har lyckats och jag gillar din första bild.
Ha det gott/Stig
Svar från niniz 2021-07-07 09:10
Tack så mycket Stig
Backsippor är otroligt fina men jag håller absolut med om de utblommade. De upptäckte jag inte förrän i år och att de är så läckra i olika typer av belysning. Bland dina backsippor blir nog "lite belyst" favoriten och så tycker jag att den näst sista, med mobil, blev väldigt lyckad.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-07-07 09:15
Det är nåt extra med dom här ludna stora fina klockblommorna. Att en liten växt kan orka bära sin blomma så fint.
Tackar Lena
Jo mobil är användbart i vissa sammanhang.