Vida stranden på Råå, 20190302

Av någon anledning har jag en dragning till vatten, framförallt hav. Jag jobbar inte (har aldrig jobbat för den delen heller) med något som har med hav att göra, men dragningen har alltid funnits där... Kanske har det med människans natur, eller så har det med mina förfäders gener att göra - på min mors sida har jag ett antal sjöfarare, under flera generationer.

Idag, lördagen 2/3-19, är det grått och trist ute och jag hade en känsla av rastlöshet, och ville verkligen hitta på något, men visste inte vad,  så jag tog kameran, hoppade i bilen och som av en händelse hamnade jag vid stranden på Råå, precis som så många gånger tidigare. Jag bor bara ett par km från Råå, så det är en kort biltur dit!

Det var låga moln och lite dis och verkligen "rått" ute. Dessutom blåste det en del, som brukligt är vid havet, oavsett årstid. Jag ångrade i samma stund som jag klev ur bilen, att jag inte tog med vantar...

När det är vackert väder, eller under varmare årstider, brukar det vara ganska gott om folk vid stranden, men idag var jag i princip ensam, undantaget en och en annan person, som var ute och rastade sin fyrfota vän.
Dessutom var det ett par mindre segelbåtar med tillhörande besättning(ar) ute på "böljan den blå" - det såg riktigt kallt ut på avstånd!

Oavsett årstid brukar det finns gott om fåglar här, och så även idag. Nu är jag ingen fågelexpert, så jag vet inte vilka arter det var, men det är alltid lika fascinerande att titta på dessa tycker jag, hur de hanterar väder och vind, uppe i det blå (som idag var grått).

Besöket på Råå blev p.g.a. vädret och min miss med att klä mig ordentligt, ganska kort idag, men ett par bilder hann jag med att ta i alla fall. 

 

/J

Inlagt 2019-03-02 14:48 | Läst 987 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver