Hur blir det nu då?

Mölledammarna och annat

Idag är det söndag!

Det håller på att mörkna ute. Vart tog våren/sommaren vägen? För någon vecka var det varmt och skönt ute, men den senaste veckan har nästan uppvisat höstväder, det snöade tom lite går.
MEN, i morse var det fint och vårvarmt, och då det var en tid sedan jag var ute med kameran, gjorde jag slag i saken och åkte till Mölledammarna - ett väldigt vackert ställe, med fin natur och fina promenadmöjligheter!

Inte en "käft" så långt ögat kunde nå - inte heller någon fågel (det brukar vara gott om dem annars...).

Strax efter mig kom det ett par, som ställde upp ett bord i närheten av sjökanten och det var som att trycka på en knapp - vips började änder och andra fåglar att visa sig.. Kanske har de lärt sig att det kan bjudas på något gott, vad vet jag?

Nåväl, jag startade min promenad, och promenadstigen löper runt sjön/dammen, och det är otroligt vackert. Det är dock ganska så kuperat, så kroppen får lite träning, oavsett om man vill, eller inte. Mölledammarna ligger i en sänka kan man säga, och ovanför är det blandat skog och åker. På åtminstone en av åkrarna odlas det raps och man blir nästan bländad, när den har slagit ut i blom.

Det blev en stor kontrast av att när jag tittade åt ena hållet så lös rapsfältet gult, men tittade jag åt andra hållet var det stora träd, som nästan sträckte ner sina grenar mot vattnet.

I Mölledammarna, finns det också ett par "vattenfall", eller vad det kan kallas.

Väl hemma igen, blev det lite trädgårdsarbete och sedan fortsatte jag med fotograferandet, tätt följd av vår "fyrbente" vän, som följer oss allt som oftast - det gäller ju att hålla koll på vad husse och matte har för sig - man kan ju gå miste om något viktigt, eller hur?

Och har man koll på husse och matte, kan man ju slappna av och passa på att tvätta sig och njuta av vädret!

/J

Postat 2019-05-05 21:45 | Läst 1374 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lågtflygande kvastar, ägg, cirrusmoln och värme

Lördag 20/4

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det lördag - och det råkar vara påskafton och till råga på allt vackert väder!

Tänk vad tekniken har gått framåt - jag tänker närmast på hur mindre "bra" de tidiga mobilkamerorna var. Resultatet kom ofta att likna de "pixlade" bilder, som medier ofta lägger ut, när de av någon anledning INTE vill visa "fejset" på en efterlyst person, eller liknande. 
Dagens mobilkameror håller betydligt högre kvalitet och tur är väl det - att utvecklingen går framåt!

Jag var ute och promenerade som vanligt idag och som den aviationfantast jag är, drogs min blick upp mot himlen. För många år sedan roade jag mig på att ta PPL - flygcertifikat och i den utbildningen ingick det bl.a. "metorologi". Jag tycker det är mycket intressant och även om jag inte har ett PPL, så har jag mycket nytta av det jag lärde mig under utbildningen. 
Och nej, kvastflygande ingår INTE som behörighet i ett flygcertifikat, av modellen PPL. Så jag håller mig på "markplan" numer! 
 

Jag vill få det till att det var "Cirrusmoln" - "fjädermoln" på himlen idag. Vackert var det i alla fall!

Idag är det Påskafton och då ska man äta ägg, har jag hört. Frågan är dock om man får välja innehåll: äggula och äggvita, eller GODIS.... Jag vet vad jag ska välja i alla fall! :)

Vår fyrbente vän älskar det varma vädret och han är utomhus mer och mer. Han är som husse, han kommer bara in för att äta, lite då och då.. Annars håller han sig i trädgården mest och vaktar "domänerna"!

Jag önskar alla en riktigt GLAD och FIN Påskafton, med mycket god mat och dryck och förhoppningsvis trevligt sällskap!

/Johan

Postat 2019-04-20 13:14 | Läst 852 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Katt i låda

Lördag - idag igen...

Vår fyrfota vän har en viss förkärlek till källaren i vårt hus. Det är ofta vi finner honom sittande framför den stängda källardörren och talar klar och tydligt om att han vill ner där. Ibland försvinner han ner där flera timmar i sträck. Idag var inget undantag...

Men då min älskade sambo och jag skulle iväg en sväng och skulle larma huset ville vi få upp katten, så inte sensorn skulle utlösa larmet OM han beslutade sig för att gå upp igen. 
Jag letade och hade en liten föraning om var han kunde befinna sig... I ett av rummen har vi ett antal flyttkartonger med diverse innehåll. Jag gick in där och....... BINGO - där var han!

 Det är något speciellt med katter och lådor...

/J

Postat 2019-04-13 15:19 | Läst 964 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Promenad i 70 km/h, och vilande arbetsledare för trädgårdsarbete

Som jag har påtalat ett par gånger innan, promenerar jag regelbundet, sedan en tid tillbaka. Som den gode medborgare jag är, följer jag givetvis regler och förordningar, varthän jag än befinner mig och vad jag tar mig för....
Vi bor i utkanten av ett mindre samhälle där hastighetsbegränsningen är 40 km/h. Därav försöker jag promenera utanför samhällets gräns, så jag kan "pinna på lite" ;) - promenaderna tar så lång tid annars...

Gårdagen var inget undantag och det blev en ganska lång promenad - hur skönt som helst.

Det är så mysigt och se hur naturen får fler och fler färger och hur det växer, både på åkrar, men även på träd och buskar. Det sker förändringar, från den ena veckan, till den andra!

 

Då vi har ett hus med tillhörande trädgård - en ganska stor sådan, finns det alltid alltid att göra, och gårdagen var inget undantag. Gräs/ogräs skulle rensas från skarvarna mellan stenarna, nedanför uterummet. 
Vi har som tidigare nämnt en fyrfota vän som följer oss, varthän vi går (nästan i alla fall). Och extra kul tycker han att det är nu på våren, för då kan man ju ligga och lapa sol, men ändå hålla kolla på vad matte och husse har för sig...

Som bilden antyder, ser det ut som han ej har någon ryggrad - han verkar kunna snurra densamma flera varav... Jag tänker inte försöka mig på det...

Resultatet av trädgårdsarbetet, blev för övrigt väldigt fint!

/J

Postat 2019-04-07 13:52 | Läst 880 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Svarvitt dis!

Som jag skrev innan, funderade jag på att ta en tur med kameran om vädret höll i sig... det gjorde det!
Jag tog bilen och gjorde ett uppskattat spontanbesök hos mina föräldrar, som bor 10 mil härifrån. Efter ett par timmars pratande över ett par koppar kaffe och god vetelängd, var det dags att bege mig hemåt. 

Ett "pit-stop" vid Öresundsbron skulle kunna ge ett antal mycket fina bilder på densamma.... Trodde jag, ja... Jag konstaterade att dis/dimma, trängdes sig på västerifrån (från havssidan), men skam den som ger sig - det skulle ändå vara värt ett försök, resonerade jag... Väl framme konstaterade jag att dis/dimma låg värre, än vid Lützen 1632, bron gick knappt att urskilja, från där jag var. FIASKO! 
Det var bara att styra kosan hemåt - norrut!

 Glumslövs backar är fint - rekommenderas starkt , om man inte har varit där innan... 
Det blev ett "Pit-stop" där istället. Förvisso var det inte lika mycket dis/dimma där, men det var illa, nock!

Jag lyckades "pricka in" båten som trafikerar Köpenhamn - Oslo, och det var ju ett litet plus, i alla fall. Landremsan bakom båtarna, är ön Ven. Den är också värd ett besök, för den som inte har gjort det, för övrigt!

Nu är det dags att hålla kväll! 

Ha de gott!

/J

Postat 2019-03-30 19:30 | Läst 818 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa