Ögonblick i min verklighet

Det är roligt med en ny kamera!

En kompaktkamera är lätt att ta med överallt. Därför köpte jag en Canon S 95 för två år sedan. Utmärkt liten bildmaskin på många sätt, men jag trivdes aldrig riktigt med den. Den saknar sökare och skärmen går inte att vinkla.

Nu har jag hittat en kompakt som passar bättre. En Nikon P 7100. Den har sökare och vinklingsbar sökare. Billig var den också. Cyberphoto hade rea, därför att ersättaren P 7700  har kommit. Jag vill inte ha den nya P 7700, även om jag fick den gratis. Den saknar sökare! Utveckling? Ibland blir man fundersam!

P 7100 ger skapliga bilder och den är lätt att komma överens med.

 

 

 

Inlagt 2013-02-04 10:50 | Läst 2162 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med! Märkligt när den tekniska utvecklingen går bakåt. Konsumenterna verkar vara en lättvallad boskap.
Utvecklingen får väl ibland kallas för avveckling - den går nämligen delvis bakåt på många områden. Mobiltelefonin har betydligt sämre mottagning än den fasta telefonin. Skärmarna vi förväntas titta på blir mindre och mindre. Byggkvalitén blir sämre och sämre, och så vidare...
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 11:49
Ja, ibland blir man fundersam över den tekniska utvecklingen. Det gäller för övrigt på många områden. All utveckling är inte det samma om framsteg.
Hälsningar
Jon Anders
Har en P7000 och ville ha just den bl a för att den har sökare men också för att kunna fota i RAW och bildbehandla i samma program som jag alltid använder, CaptureNX2. Nu är ju inte sökaren den bästa jag har sett men räddar många situationer när det är svårt att se skärmen, och för oss som passerat en viss ålder och börjar se sämre är det ju inget alternativ med skärm, glasögon på, glasögon av... Tycker det är en utmärkt kamera även om den inte går att jämföra med t ex en fullformats systemkamera. /Frode
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 11:55
Nej, sökaren på P 7100 är ju inte den bästa, men den är ju bättre än ingenting. En riktig systemkamera är ju något helt annat. Ibland är det dock bekvämt med en kompakt, därför att den får plats i fickan.
Hälsningar
Jon Anders
Håller med dig det måste finnas sökare även på den lilla kameran och då finns det inte mycket att välja på. Jag har siktat in mig på en ny Fuji kompakt som kommer snart med hyfsad sökare. Du fick till en bra bild på en trevlig båt! mvh Danne
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 12:01
Det är märkligt att sökaren försvunnit på nästan alla kompakter. Vi får hoppas att den dåliga trenden vänder. Jag hoppas att du blir nöjd med din Fuji kompakt!
Hälsningar
Jon Anders
Visst är det underbart när man har en liten bildmaskin som man kommer överens med. Jag skulle också vilja ha en liten kompakt med sökare. Har funderat i över två års tid men jag få köpångest och slår aldrig till.
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 12:05
Du får försöka att komma över din köpångest och skaffa en bra kompakt. Vill man inte ha Nikon, så har ju Canon liknande bildmaskiner, t.ex. Canon G 12. Det finns fina beg. ex på marknaden.
Hälsningar
Jon Anders
En bra kamera är en kamera som används flitigt. Fast min dröm är en Leica M med Summicron 35 mm.//K
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 16:50
Visst är det så, att den kamera som man använder mest också är den bästa. Jag skulle också gärna vilja ha en Leica, men priset för en sådan utrustning ligger väl högt. Och blir det bättre bilder med en Leica än med en Canon eller Nikon?
Hälsningar
Jon Anders
Trevliga bilder, ser ut att funka bra.
Går liksom Danne i väntans tider på nya Fujin..
Ha D / G
Svar från Jon Anders Klockar 2013-02-04 20:49
Tack för det Gunte! Lycka till med din Fuji när du får den.
Hälsningar
Jon Anders