Dagar med Nalle Puh

Ögonblick i min verklighet

Slottet och Turbinhuset i Västerås

September är en skön månad. Kanske den bästa tillsammans med månaden maj. Här om dagen tog jag några bilder vid Slottet och Turbinhuset.

Jag har tänkt att uppgradera utrustningen, men det har kommit annat emellan. Så de här bilderna är tagna med Nikon D80 och zoomen 18-70. Det är det här med prioritering som det alltid tjatas om.

 

Slottet

Turbinhuset

Turbinhuset och Slottet

 

Postat 2014-09-29 18:29 | Läst 2398 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Den stora ovissheten

I tisdags hade jag möjlighet att samtala med två toppolitiker i Västerås. Det var Elisabeth Unell (M) och Anders Teljebäck (S). Mina två huvudfrågor var hur det skall bli med de som har det sämst i samhället, och hur man ser på nivån i a-kassan.

Unell sade att någon höjning av a-kassan blir det inte. Däremot ville hon inte svara på frågan om situationen för de människor som lever på samhällets botten. Teljebäck lovar en höjning av a-kassan. Han lovar också åtgärder för de mest utsatta människorna.

Socialdemokraterna lovade redan på Göran Perssons tid förbättringar för de svagaste. Men inget hände. Så kan man lita på vad Teljebäck sade till mig?

Jag såg "Uppdrag granskning" i onsdags. Man granskade arbetslösheten. (S) och (M) säger sig jobba för full sysselsättning. Men stämmer det?

Båda partierna är anhängare av Milton Friedmans ekonomiska modell. Den säger att man måste ha en viss arbetslöshet, kanske 5-7%, för att hålla tillbaka inflationen.

Hur går det här ihop med talet om full sysselsättning? Vidare kan man fråga sig meningen med att försöka jaga ut svårt sjuka människor i arbetslivet, om man nu inte vill ha full sysselsättning. Räcker det inte med att få ut de arbetslösa som är fullt friska?

Milton Friedman fick Nobelpriset i ekonomi 1976. Idag är hans teorier starkt ifrågasatta.

Den stora ovissheten breder ut sig.

När skall politikerna säga vad dom egentligen menar?

 

Elisabeth Unell (M)

Anders Teljebäck (S)

Postat 2014-09-12 10:45 | Läst 2296 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera