Ögonblick i min verklighet

Tidsfördriv? Behöver tiden fördrivas?

Min morsa var med sin intellektuella läggning en udda figur i arbetarkvarteret. Men det led hon aldrig av, för hon var också en social människa som kunde umgås med vem som helst.

När hon på sin ålders höst flyttade till "hemmet", så blev det litet knepigare. Där ordnades ofta tidsfördriv och underhållning. Det var dragspel och gulliga sånger. Personalen ville att morsan skulle vara med. Men då slog hon bakut. "Jag vill inte fördriva tiden, jag vill utnyttja den", sade hon. Med det menade hon att det var bättre att lyssna på radions P1 och höra på talböcker som handlade om det viktiga i livet.

Personalen på "hemmet" hade svårt att förstå sig på min morsa. Hon passade inte riktigt in, men möttes alltid med största respekt.

Människor är olika. En del behöver tidsfördriv, andra vill utnyttja tiden. Det är väl bra att alla inte är lika. Då skulle det bli väldigt tråkigt. Huvudsaken är att vi respekterar varandra.

Nog om detta. Här kommer några bilder på glada brudar som deltagit i Damrallyt i Västerås.

  

 

 

 

Inlagt 2013-07-11 20:03 | Läst 1530 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Din mor verkar ha varit en mycket klok och insiktsfull människa. Varför måste man göra som "alla andra"? Man gör väl det man själv vill. Här har du fångat några riktiga godbitar :).

/Torbjörn
Svar från Jon Anders Klockar 2013-07-11 20:39
Tack Torbjörn! Det var en fin kommentar!
Hälsningar
Jon Anders
Hej Jon Anders.
Tummen upp för din morsas inställning. Du ärvde förmodligen något. Personalen på hemmen saknar lite utbildning och förståelse för induvalisterne. Eftersom det finns lyckligtvis också bland de äldre medborgarna.
Fina och glada tjejer alla tillsammans - mina favoriter är nr. 1 och nr. 3.
m.v.h. Erik / DK
Svar från Jon Anders Klockar 2013-07-12 17:25
Hej Erik! Tack för din kommentar till min blogg. Visst har jag ärvt mycket av min morsas inställning till livet, och det är jag glad för.
Roligt att du tyckte om mina tjejer från Damrallyt!
Hälsningar
Jon Anders