Alla dessa Ögonblick.

Dag 41 - Lost and found

Men herregud vad jag har letat. Men så idag vid storstädningen så kom den fram igen. Min gamla Rolleiflex från -54. Jag köpte den för några år sedan för att jag ville prova lite analogt igen, och för att jag tycker de är så fina, men jag har inte fotat mycket alls med den. Mest kanske för att jag inte har grejor så jag kan framkalla själv. Det blir liksom lite bökigare då. Och så kom själva livet emellan, och jag har inte haft någon lust/ork.

Min första rulle framkallad film har jag skrivit om vid ett tidigare blogginlägg för flera år sedan. Det kan du läsa om här.

 Kärt återseende - det får bli dagens bild!

I samma kartong hittade jag lite grejor som hör till gamla Rollie.

Alltså, film som är/var bäst före 2013. Någon som vet om de fortfarande går att använda fast datumet har gått ut? Eller är det bara och kasta rullarna och köpa nytt? Likaså rullen som sitter i med 5 bilder tagna (som jag inte har en susning om vad det är) Är det någon idé och låta framkalla?

Hej så länge!

Inlagt 2018-02-10 14:28 | Läst 1256 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Absolut framkalla bara och använd, spännande resultat.
😊
Svar från Evacent 2018-02-11 11:15
Tack, då gör jag det!
Hälsar
Eva
Det är inga problem med svartvita rullar som bara är fem år "overdue". Kör på bara! Jag kan framkalla dem åt dig för en femtiolapp per rulle.
Jag har en likadan Rolleiflex från samma år. En av mina käraste klenoder.
Svar från Evacent 2018-02-11 11:16
Åh, men tack gärna! Jag hör av mig när jag har rullar att framkalla. :)

Hälsar
Eva
Jag fotade analogt genom mikroskop och elektronmikroskop i jobbet och gjorde hela jobbet själv fram till färdig bild. Jag har absolut inget behov av att göra detta igen men jag kan hålla med om att det är en vacker pryl. Du får säkert en massa givande svar på detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2018-02-11 11:31
Var det inte kul att framkalla själv? Jag kan i och för sig förstå att det att smidigare att framkalla digitalt då detta går så mycket snabbare och man ser resultatet på en gång!

Hälsar
Eva
Lena Holm 2018-02-11 16:34
När det gäller de bilder jag tar i tjänsten skulle jag ALDRIG gå tillbaka till analog utrustning. Nu plockar upp bilderna i datorn och väljer om jag vill ha dem i färg eller svartvitt (om det finns ett val). Alla pilar och små markeringar jag vill ha sätter jag dit i PS. Förut var det gnuggisar som skulle fästas på exakt samma ställe på alla kopior som jag stått i mörkrummet och tagit fram.
Hälsningar Lena
Välkommen tillbaka till "rymdformatet" som man brukar kalla 6x6.
Svar från Evacent 2018-02-11 11:17
Tack ! Kommer göra några trevande försök.

Hälsar
Eva
Respekt för det här fyndet! Det här e fotografiskt hantverk! Inga problem med gamla svartvita rullar, dom blir bara bättre som lagrade! :)
Fortsätt på den rulle som sitter i kameran bara!
/B
Svar från Evacent 2018-02-11 11:17
Tack ! Då kör jag på det!

Hälsar
Eva
Hej,
Det är inga problem att använda filmen. Om du inte vill framkalla filmen så finns det flera firmor i Stockholm som gör det.
Din kamera är fin. Det var min första proffskamera 1957 när jag jobbade på Östgöten. Den tålde regn och stötar. Nostalgi i kubik.
Du är duktig och kommer säkert att ta många bra bilder med den.
Ha det gott
Bob
Svar från Evacent 2018-02-11 11:19
Tack Bob ! Använde du blixt till din när du jobbade på Östgöten?

Undrar
Eva
Bob Bovin 2018-02-11 11:24
Hej,
Det var vanligt då, både dag och natt.
Ha det gott
Bob
Vacker kamera. Låter trevligt att testa analogt igen. Du får gärna visa upp resultatet. Hälsningar Mats
Svar från Evacent 2018-02-11 11:20
Jadå, jag kommer dela med mig vad det lider. :)

Hälsar
Eva
Himla fin kamera. Lycka till med den!
Svar från Evacent 2018-02-11 11:22
Tack Magnus! Visst är den väl fin. Det var några år sedan jag använde den så jag känner mig väldigt ringrostig. Tur att jag har manualen! :)

Hälsar
Eva
En sån hade jag kring 1980, men sålde den sedan. Ångrar detta lite nu, men har en Yashica Mat 124G numera istället. har även haft den kinesiska kopian Seagull som faktiskt var riktigt bra (så länge slutaren fungerade).