Alla dessa Ögonblick.
Nu är det fikadags- Baka min rabarberkaka!
Jag har en del rabarber på tomten så i dag bloggar jag som "mat-skribent". :-) Jag har ett favoritrecept på rabarberkaka som är superenkelt! Det går plätt-lätt att svänga ihop kakan så där lagom till fikat. Och med en vaniljsås till blir den gudomligt god! Alltså ni måste bara prova att baka!
Recept Evas Rabarberkaka
100 gr smält smör
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 -2 stjälkar rabarber
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke.
Smöra en bakform. Lägg gärna bakplåtspapper i botten och strö på kokos på kanterna av formen.
Grädda i 25 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljsås!
Njut! Hoppas det ser aptitligt ut!
Må så gott!
Hälsar
Eva
Inlagt 2025-07-16 15:15 |
Läst 1073 ggr. |
Permalink






Ser gott ut och gillar tallrikarna
/N
Tack för din kommentar Nini! Receptet funkar lika bra med äpplen :-)
Hälsar
Eva
Hej Peter! Jag brukar frysa in i lagoma "rabarberkaka-portioiner" Så kan jag baka hela vintern. :-)
Hälsar
Eva
Hälsningar Lena
Hej Lena, Röda vinbär blir nog toppen till kakan! Lycka till med baket!
Hälsar
Eva
Gunnar S
Du kanske kan ta ett par stänger från grannen som har i överflöd? ;-)
Hälsar
Eva
Hälsningar Lena
Å nej!!!! 2 ägg ska det ju vara. Har rättat nu. Förlåt Lena. Här ligger jag sjuk i värmen:(
Hälsningar Ulf
Tack Ulf! Vad roligt att även hustrun tycker om den! Det gläder mig!
Hälsar
Eva