Fredriks Fotoblogg

Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Svalor och humlor vid 30 m-kärret, Järfälla 9/9 2018

Åkte en sväng till Järfälla och 30 m-kärret på eftermiddagen för att se om det fanns några blåhakar på plats vid dämmet och fågelrestaurangen bland alla solrosor.

Kan säga att det hände inte mycket där om man inte gillar att se svalor då :)

Ladusvala

.

Trodde först att jag bara sett och fotat ladusvalor men när jag kollade bilderna så såg jag den här, får det till en ung backsvala, någon får rätta mig om jag har fel

En till på den troliga backsvalan.

.

Bland solrosorna så såg jag en liten fågel flyga förbi men den ville inte hoppa upp och visa sig, jag fick roa mig med att fota humlor som satte sig på solrosorna, blev ganska nöjd med dom bilderna dock :)

Ganska kul att min Nikon 200-500 fungerar så bra som makroobjektiv även om man måste stå 2.2m bort och fota :)

/Fredrik

Postat 2018-09-11 13:24 | Läst 2542 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ägretthägrar Hjälstaviken 9/9 2018

Jag vet att det är ganska många som varit vid Hjälstaviken och fotat dom 4-5 ägretthägrarna som hållit hus där i snart 2 veckor, Själv kom jag dit först igår då jag hållit på med annat.

Hade ganska tur då det verkar vara väldigt olika vart och hur nära hägrarna får för sig att komma vid gömslet, i går kom dom som närmast ca 12m och då var det flygande, en ägretthäger landade mellan gömslet och den närmsta flotten så det var väl 35-40m från gömslet vilket väl anses som nära tycker jag.

Den som flög nära fick jag bild på och jag hann just zooma ut till 200mm och då fick ägretthägern precis plats i sökaren :)

Här kommer lite bilder från gårdagen :)

Den här bilden är fotad på 200mm och inte beskuren mycket alls, endast centrerat hägern lite :)

Passade på att göra ett porträtt på en av bilderna, inte ofta man får chansen till ett flygande porträtt på en ägretthäger :)

.

Det fanns en hel del vanliga hägrar där också som också var roliga att fota då det blev fantastiska speglingar i vattnet där dom stod :)

Lite annat som fanns vid gömslet.

En hel del storskarv fanns på plats.

En ung brun kärrhök visade upp sig lite kort.

I övrigt hände det inte så mycket vid Hjälstaviken

/Fredrik

Postat 2018-09-10 11:19 | Läst 2539 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera