Fredriks Fotoblogg

Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Hermelin 27/9 2020

I slutet av september åkte jag till en sjö med lite hopp om att fota lite rovfåglar som tar en paus i flytten och kanske jagar lite innan dom drar vidare.
Tyvärr lyste dom flesta rovfåglarna med sin frånvaro under hela dagen :-/

Efter ca 7 timmars väntan på rovfåglar som inte ville visa upp sig alls så hittade jag som tur var på en söt hermelin som jag satt och vaktade på i 4 timmar innan jag gick hem.

Två gånger kom den springande från det höga gräset mot sjön med ett byte (sork/mus) i munnen och båda gångerna så hann jag inte få en bild på den då den dök ner i stenröset för fort, hade den bara stannat upp någon sekund och tittat sig omkring så hade man nog fått en bra bild 

Kanske var tur att jag var själv kvar på plats dom sista 2 timmarna så ingen hörde mig sitta och skratta och prata med hermelinen för att be den att stå still i mer än 2 sekunder, också ganska svårt att hålla sig för skratt när hermelinen betedde sig som gubben i lådan när den poppade upp ur olika hål i stenröset för att kolla nyfiket på mig, ibland bara någon meter ifrån där jag satt :)

Helt klart en fantastisk fotoupplevelse att få träffa en nyfiken hermelin :)

.

.

När jag fick den här bilden så trodde jag inte att jag hann med att få en bild när den slickade sig om munnen, såg inte bilden förrän jag kom hem och kollade på datorn.

Just här stod hermelinen stilla i ca 12 sekunder vilket är mycket ovanligt :)

.

.

.

.

Några bilder från den 3/10 2020 då jag fick träffa på hermelinen på samma ställe igen :)

På den första bilden så dök hermelinen upp efter 1,5 timme, den kom springande från det höga gräset precis som jag ville men tyvärr hade den inget byte med sig, det klättrade upp bland några trästockar och spanade några minuter innan den försvann igen.

.

Efter ca 5 timmars väntande så dök den upp igen (och min bror säger att jag inte har något tålamod :) )

Den här dagen hade den en stor fästing vid högra örat

.

.

En av få bilder där jag fått med svansen på hermelinen i bild :)

Kommer nog bli lite fler besök till det här stället, speciellt i vinter då jag hört att dom sett hermelin med vinterdräkt (vit) vilket vore riktigt kul att få bild på, hoppas den håller sig kvar på samma plats under vintern :)

/Fredrik

Postat 2020-10-30 15:38 | Läst 2170 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Blå Kärrhök

I slutet av september blev min första fototur på över en månad efter att ha varit borta från fotandet på grund av sjukdom, väldigt skönt att få komma ut och fota igen :)

Under 5 år har jag försökt få bilder på en blå kärrhök hane som man ju inte ser till lika ofta som dom hon/ungfågelfärgade.

Spenderade totalt 12 timmar vid sjön och dom bästa bilderna fick jag efter 9 timmar, väl värt väntan :)

.

När väl den blå kärrhöken kom nära så flög den såklart ovanför trädlinjen, hade varit trevligt med en annan bakgrund än en klarblå himmel men vad gör man :)

.

.

Fick i alla fall någon bild i serien med lite annat än blå bakgrund :)

.

.

/Fredrik

Postat 2020-10-28 16:39 | Läst 2003 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera