Fredriks Fotoblogg

Lite bilder från mina fototurer runt om Stockholm och dess närhet. Mycket inriktning på fåglar men också annat som dyker upp framför kameran :)

Sparvuggla 19/1 2020

Första fototuren för i år blev ett besök till sparvugglornas skog utanför Uppsala.

Den här gången tog det över 1 timme innan en sparvuggla dök upp och satte sig på en högstubbe.

.

Efter en stund flyttade den sig till en högstubbe längre bort med perfekt ljus och bakgrund.

Jag ställde mig en bit ifrån med kameran på stativ och gjorde mig klar, min förhoppning var att den skulle flyga tillbaka och då flyga snett mot mig vilket kunde ge bra flygbilder.

Bilden nedan är när sparvugglan kommer in för landning efter att ha gjort en liten flygtur fast åt fel håll men det gav den här landningen, i den här stunden hade jag stått i över 1 timme och tittat på ugglan genom sökaren med fingret på avtryckaren.

Sparvugglan vände ibland på sig och såg ibland ut att tänkas göra ett utfall mot en sork på marken.

Provade att gå närmare ca 10m ifrån vilket bara gav grantoppar som bakgrund

.

Till slut hade jag stått i 3 timmar och 20 minuter, och det i färdigställning för att ta bilder, då hade solen börjad gå ner och det fina fotoljuset hade försvunnit, först då bestämde sig ugglan för att flyga till ett annat ställe att sitta på så dom fina flygbilderna jag planerat för fick jag inte men vad gör man, jag är väldigt nöjd med landnings bilden jag fick :)

.

En ung havsörn flög förbi på låg höjd för en gångs skull, det här var just som jag klev ur bilen och just tagit ur kameran ur bakluckan :)

/Fredrik

Postat 2020-01-21 21:00 | Läst 4753 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera