– Fotografi, Design, Inspiration, Webb, Tidningar –

Partner och Art Director för Fotosidan och Fotosidan Magasin
samt frilansande Art director och fotograf.

Kunskapstörst vid Ålands hav

Sen i fredags är jag på plats på Havsvidden på Åland för att lära ut foto för trettiotalet kursdeltagare tillsammans med Jens Assur, Felix St Clair Renard och Björn Olin. Allt i regi av tidningen Outside, representerad av chefredaktören Glenn Mattsing. Kursen går under namnet Outside: Exponerat och har ett gentemot deltagarna mycket finstämt upplägg i fråga om svårighetsgrad och förkunskaper. 

Havsvidden är ett hotellkomplex på norra Åland, beläget med sagolik havsutsikt bland vindpinade dvärgtallar. Här finns gott om utrymme för sinnesfrid och en väl avvägd plats för att lyssna, utvecklas och testa nytt.


I de fullproppade schemat ryms bland annat dessa kurser: blixtkurs med Björn Olin, komposition med Jens Assur, medljus-, motljus- och sidoljus med mig, bländare- och slutare med Björn och slutligen den säljande actionbilden av Felix St Clair renard. Utöver detta bjuds det på intressanta samtal och oerhört inspirerande föredrag av samtliga kurslärare. På bild demonstrerar Björn Olin sin Nikon D3 bestyckade foto-helikopter:


Missa inte denna kurs om det blir fler gånger. Ett utmärkt tillfälle för dig som är relativt ny på foto eller vill komma vidare i din utveckling. Havsvidden är också en helhetsupplevelse med riktigt bra mat, boende och läge.


Idag har vi bland annat plåtat kajakpaddling under solen i härlig stiltje, något rätt ovanligt för denna exponerade del av Ålands hav. Ska bli kul att se alla deltagares bilder i kvällens summering!



Inlagt 2011-05-08 07:56 | Läst 8638 ggr. | Permalink
5011. :)
Jag var upptagen på andra engagemang men hade hemskt gärna varit med. Hoppas det blir flera tillfällen.
Det här var en underbar helg!

Positiva och trevliga deltagare, fantastiska föreläsare, underbar mat och en mängd fler områden där superlativen inte gör Havsvidden rättvist utan att ha varit där.

Tack alla som var där och gjorde denna helg till den upplevelse den blev!

Mvh

Johan Maxe (längst till höger bild 2)
tipsa gärna här på fotosidan om kursen blir av fler gånger =)
Underbar helg och fantastiska föreläsare och ett härligt deltagargäng som framkallade en massa goa skratt. Fick lära mig en massa nytt som jag kommer att ha stor nytta av. Så ett jätte tack till alla och hoppas att vi syns någon mer gång i framtiden.
Om detta är det svårt att säga något alls. Lite pussel och pyssel. Skärgårdslandskap ? Det vete faen...
Hej Erik, låter både intressant och roligt tycker jag,. Vad heter kursen och hur ofta brukar den gå per år?
Mvh Susanne