Hoppsan våren har kommit....!

 

Helt plötsligt kom våren även till oss i Karlskoga. Helt underbart och inom oss som har trädgård som varit täckt med snö och is under flera månader uppstår nu en lite behaglig stressabstinens. Vi måste absolut ut och klippa, kratta och stå i. Det blir helt plötsligt viktigt att ta sig till trädgårdshandlaren för att införskaffa lite vår- och sommarblommor. Vad tusan har nu detta med fotande att göra?

Jo, så här ligger det till. Jag tvingas nu att prioritera annat än att bära omkring på min fotoutrustning, hur nu detta är möjligt. Fast emellanåt smyger jag med kameran i alla fall och vad jag än sysslar med så funderar jag på om detta skulle kunde vara något att fota. Nu när våren kommit, verkar det som om den aldrig funnits och det finns hur mycket som helst att fota.

Nu undrar jag bara om det känns lika dant för dig. Det är underbart med en ny vår och det är så roligt och spännande att fotografera.

 

Ha en underbar vår och en härlig sommar. Hoppas vi hörs.

 

Vänliga hälsningar Jörn.

Inlagt 2007-03-30 11:01 | Läst 2827 ggr. | Permalink
Visst är det såhär det känns, du illusterar våren precis som den är för oss trädgårdsmänniskor.
Utomhusarbetet tar sin tid, men kameran måste ut och lufta sig den också.
Jag tycker det går utmärkt att förena dessa båda intressen. Fotografera det som växer.
Inte bara blommor passar på bild, även trädgårdsprojekt från början till slut, ett frö eller någon annan detalj kan ge inspiration.
Ta med kameran till trädgårdshandlaren, där finns oftast många spännande detaljer, inte bara blommor.

Jag har fått ett uppdrag, att fotografera hos en lokal trädgårdshandlare.
De har sällan tid att själva dokumentera det som händer i växthus och perenngård. Våren och sommaren är en intensiv period för den som ska leva på sin odling.
Bilderna kanske blir till en hemsida såsmåningom, hur som helst älskar jag miljön och går gärna runt i grönskan....

Vårljuset har kommit för att stanna, ta vara på dagarna ;-)

Mvh / Maria
Svar från jorand4404 2007-04-02 13:37
Tack för din kommentar Maria. Vist är det en bra idé att ta med sig kameran till ex till trädgårdsmästaren. det ska jag nog göra vid nästa tillfälle.
Jag har nästan alltid med mig kameran ute på gården men än så länge är det inte en enda spännande växt att fota, fast jag tror nog att de kommer snart. Tack för din kommentar.

Mvh/Jörn