Fotografering hellre än bra

Getinghonung 348/Glödlampor

Hur kan något som tidigare varit så enkelt blivit så svårt. Vad pratar jag om? Jo, glödlampor. Det är min fasa när en glödlampa går sönder och ska bytas ut. Förr valde man stor sockel eller liten sockel. Sen var det bara att bestämma 20W, 40W etc. Nu är ett val av att ersätta en glödlampa minst en veckas insats av min tid. Att gå till en vanlig affär och välja något i standardhyllan funkar tyvärr inte för mig, jag har prövat. Sen började jag gå till en specialaffär, det var också svårt. Ska det vara gult ljus, blått ljus, varmvitt ljus??? Dimfunktion? Vad är lumen? Led ? Puuust. Nu tar jag med glödlampan till affären. Sista gången var när lampan i fläktarmaturen vid spisen gick sönder. Tog lampan med mig till en elaffär, borde vara lätt som en plätt. Nej, när jag kom till affären var man tvungen att veta W etc och det stod tydligen på armaturen. Hem och fram med en ficklampa för att se, pyttelitet och mörkt var det vid armaturen. Men jag lyckades, tillbaka till affären och nu fick jag till ett inköp. När jag äntligen fått dit min nya lampa hade det gått en vecka. Nu har det varit en pärs med glödlampor. Nämligen advent, det saknas oftast inte bara en glödlampa utan flera. Jag förstår nu varför adventsstakar och julstjärnor kommer upp i fönstren en eller till och med två veckor innan första advent. Det är ju naturligtvis personer som är förståndiga att gå igenom sina glödlampor till advent i god tid.

Inlagt 2019-11-29 07:50 | Läst 726 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kan inte annat än hålla med dig..och dessutom så tycker jag att watt stämmer dåligt.
Förr satte man i en myslyslampa på 15 watt nu sätter man i en lampa på 1,6 watt och det blir ljust som fan..Det där med att man ska multiplicera med 5 tycker jag stämmer dåligt..
Fin bild med sympoliska ting när det gäller det elektriska..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ULLABERT 2019-12-02 11:02
Det borde finnas en "översättningstabell", det kanske finns på nätet.....
/Ulla
Jag känner igen problematiken och har kapitulerat - som tur är har jag en bra elaffär alldeles i närheten, de vet vad jag vill ha och behöver 😃
Fin bild - den moderna adventsljusstaken kontrasterar fint mot fönstret och stugväggen som är en annan årgång. .
//GöranR
Svar från ULLABERT 2019-12-02 10:59
Min elaffär är också bra med mycket trevlig personal.
/Ulla