Fotografering hellre än bra

Getinghonung 481/Mördarsnigelns otursdag

I natt har det kommit lite regn. En perfekt morgon för snigeljakt. Dessutom är det mördarsnigelns otursdag idag. Inte lätt att vara mördarsnigel. Träffade även på en padda i trädgården, den fick behålla livet.

'

Inlagt 2021-06-12 09:27 | Läst 252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja dom där sniglarna är besvärliga. Vet inte hur man ska bli av med dom. Dom lägger förstås mycket ägg så tillökningen skenar iväg. Får försöka komma på någon huskur som får dom att fly.
Sten
Skånetorpare 2021-06-12 11:32
Jotack även vi har så vi klarar oss! Men sonen kom på en ide - dela dom i två bitar med spaden! Brutalt - kanske men konceptet duger men inte utan idogt letande.
Sonen fick 50 styck första kvällen så även jag. Näst kväll hade sonen utvecklat systemet. Trädgårdssaxen!
Det blev över 500st - sedan kom efterarbetet som svann inte till 20 st ett par tre kväller sedan dess har det varit tomt nåja 1 är ju oxå antal.
Svar från ULLABERT 2021-06-12 14:02
Mördarsnigel har otursdagar många dagar på året. Men så är det när man inte respekterar tomtgränsen.
/Ulla
Ja, och vad gör man med hundra döda sniglar? Om de nu är ordentligt stendöda kan man lägga dem i bokashin eller varmkomposten. Eller så får de gå med de kommunala kompostsoporna. Helst ska man ju dessutom vara human i snigelavdagatagandet. Anser en del djurvänner. Plockning och dränkning i mättad saltlösning är nog på gränsen. Ska man vara petig så är mördarsnigel ett lite felaktigt epitet. Asätare är bättre. De angriper inte sina levande artfränder men väl de döda. Och håller på så sätt lite granna rent i naturen. Sen finns det en del andra sniglar och snäckor som så att säga åker under radarn, vinbergsnäckan till exempel gör en hel del skada i salladslandet. Men den är å andra sidan en delikatess, så den kan få plikta med livet för en escargot provencale, gratinerad med smör, persilja och vitlök.
God jakt!
/Gunnar S
Svar från ULLABERT 2021-06-13 08:57
Har som tur är inte hundratal sniglar, men väl tiotal. Vinbergsnäckan är inget som står på min meny.
/Ulla