Fotografering hellre än bra

Getinghonung 95/Mamma och jag

En mamma håller sina barn i handen ett tag och deras hjärtan för evigt.

Den här inscannade bilden är på mig och min mamma från mitten av 50-talet. Jag tycker hon är så fin i sin dräkt och hatt. Jag är inte heller så pjåkig i min lilla kappa.

Inlagt 2015-05-31 07:05 | Läst 1393 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Visst är det härligt med gamla bilder, du ser lite misstänksam ut, men fin!
Varför ser man aldrig mammor eller damer i hatt nu för tiden? På gamla bilder har alla det, även gubbarna!
Tjusigt, mer sånt här!

Kenneth
Oj vilken trevlig bild på dig och din mamma. Ni är riktigt fina båda två. Mamma ser riktigt stilig ut. Din mamma har något märke på uppslaget men jag kan inte se vad det står. Grusgången ser krattad ut och kul med byggnaderna i bakgrunden, de kanske finns kvar än idag. Bilden är 60 år gammal, tiden går...
En fantastiskt fin bild på två vackra damer som får en att minnas. Kläderna var säkert sydd av din mor eller någon sömerska i närheten, det var vanligt på den tiden. Den krattade grusgången var också något man var noga med. Vem gör det idag. Vedboden och huset. Husen från 30 - 40 talet hade ofta kök även på övervåningen. Där kunde något av barnen flytta in eller så kunde man hyra ut.
Sten
Fin bild och att ta fram den på Mors dag är ju också fint tycker jag. Jag är född -51 och har inte så mycket minnen från de första åren från decenniet men ändå känns inte 50-talet så avlägset.
Pa