Illustrerad dagbok från Strängnäs och övriga världen

196 fågelartar på 10 dagar

Natthägern ovan var en av de 196 fågelarter som en grupp fågelskådare observerade under en resa i Rumänien kring månadsskiftet april maj. Med "observererade" menar jag hörde eller såg. Eftersom varken min hörsel eller min ornitologiska kunskap är tillräcklig för att vara en fullfjädrad (!) fågelskådare koncentrerade jag mig på att fotografera så många fåglar som möjligt för att åtminstone i efterhand kunna identifiera dem. Och nog fanns det mycket att plåta, särskilt i Donaudeltat som var resans clou. Vi bodde under flera dagar på en hotellbåt, som bogserades runt i deltat. Varje morgon tog en mindre och grundgående båt oss ut i deltats trånga kanaler.

Förutom natthägern fick jag hyfsade kameraskott på många andra arter som kungsfiskare, biätare, forsärla,  krushuvad pelikan, minervauggla, slaguggla, svarthuvad trut och flera rovfåglar. Kolla gärna på länken: hennix.eu/Romaniabirds.

Den mest sällsynta arten var en otroligt vacker murkrypare, som vi såg klättra på klippväggar i den så kallade Zarnestiklyftan. Olycligtktvis hade jag då på kameran skiftat objektiv från 400 mm till 70-200 mm. Men det räckte ända till för en hyfsad bild:

Inlagt 2012-05-26 10:09 | Läst 5801 ggr. | Permalink