Illustrerad dagbok från Strängnäs och övriga världen

Är en soluppgång alltid banal?

Det är nog ganska lönlöst att skicka en aldrig så tekniskt bra bild av en solupp/nedgång till en naturbildstävling. Det finns enligt den sk expertisen inget poängvärde i sådana motiv. De anses alldeles för banala. Tycker dock inte jag, så därför plåtade jag i morse den här soluppgången över Strängnäsfjärden.

Inlagt 2012-12-08 17:59 | Läst 3412 ggr. | Permalink
Den här var då rakt inte banal!! =) Snyggt!
Blir lika glad varje gång jag ser solen på väg upp eller ner, också på bild.. Sluta fota ska jag göra när jag är död. Dramatisk sky. Änglarna bakar hade mormor sagt.
Skönt att få medhåll! Ja. jag ska nog plåta fler solupp- och nedgångar. Hälsar Peter
Det kan bli bra bilder i alla situationer. Göran Segeholm skrev en gång en lång artikel i Kamera & Bild till försvar för solnedgångsbilden.
Att fota det vackra är aldrig fel! jag ser tillräckligt mycket fula bilder i nyhetsrapporteringen varje dag.
Solnedgångsbilder kan vara så otroligt vackra och är så roligt att fota tycker jag. Tänker aldrig sluta. Din bild är jättefin. Mvh Maj-Lis
Verkligen en mäktig soluppgång du fångat, vackert!
Tycker ibland att tävla i bild påminner lite om att tävla i musik; man kommer till en punkt när det tekniska har passerats och därefter går det egentligen inte att bedömma vad som är bättre än det andra. Det är bara en fråga om smak.
Men soluppgångar/nedgångar blir ju lite intressantare om det finns något mer i bilden, som på din bild.
/Med vänlig hälsning, simon
Svar från Cessna 2012-12-19 16:40
Tack Simon och alla ni andra som stärker mig i min övertygelse att det inte finns någon måttstock för vad som är banalt, vackert eller fult.
Hälsar Peter