Mitt i bilden

Jag befinner mig mitt i mina bilder men jag syns aldrig på dem. Det är de situationer och sammanhang jag hamnar i som skapar möjligheterna till bilder. Ibland söker jag bilden, ibland söker bilden mig. Jag kanske inte bara kommer skriva om bilder, det får bli lite som det blir.

Fotoboks slakt!

Hmm, jag som brukar vara så noga med särskrivning, undrar om fotoboks slakt är ett eller två ord?

Nog om det för jag vill bara skriva ett litet kort inlägg och hör och häpna helt bildfritt. Det hela började i katalogerna inför bokrean. I en av dem jag hittade Sanna Sjösvärds fantastiska bok "Min Mamma är en persisk prinsessa" (tror den heter exakt så ungefär). Blev jätteglad över att de har med en så bra fotobok. Glädjen blev dock kortvarig eftersom jag på Åhléns märkte att boken var totalt slaktad. Boken var som en vanlig bok med text på matta sidor och bilderna var ihoptryckta på några få blanka sidor i mitten vilket gjorde bilderna till idolkortsstorlek.

Är det fler än jag som reagerat? Har Sanna sagt ok till detta? För boken i orginal ser väl knappast ut så?

 

Får skriva något längre inlägg med bilder nån gång.

Hare

Postat 2010-02-28 14:56 | Läst 2525 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dödshaket trots snöstorm

Konsert är något jag sällan plåtar vilket gör att jag har ont om musikbilder på min hårdisk och i min erfarenhetsdisk. Konstaterade dock att på min praktikplats har jag en kollega som spelar i ett band. Frågade om jag fick plåta dem och han tyckte jag skulle plåtade dem när de skulle spela på "skylten".

Trots att snönstormen inte riktigt hade lagt sig så gick jag dit vilket jag var en av få som gjort. Det var närmare bestämt jag och 13 ungdommar där. Fick trots ganska svagt ljus ihop en hög bilder jag känner mig ganska nöjd med. Detta är några.

 

Alltid nått. Hörs!

Postat 2010-02-21 15:47 | Läst 6007 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sjuk efter fotopromenad

Just nu skulle jag egentligen vara på praktiken. Om jag inte hade gått och dragit på mig en förkylning i lördags. Känner mig dock piggare och piggare så imorgon ska jag gå igen.

I lördags åkte jag en kort sväng hem till mina föräldrar.

 

Farsan och jag gick en tur ut till Tycklinge och plåtade. Jag med mitt 50 1,4 och hans med sitt 300 4. Dessa tre blev ok.

 

När vi kommit tillbaka på eftermiddagen började kan känna mig kymig och igår (söndag) spenderades mest i soffan under en filt.

 

Men jag överlever nog. Hare

 

Postat 2010-02-15 14:43 | Läst 6902 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Antar utmaningen - den personliga bilden 2009

Det är inte helt lätt. Jag mistänker också att om man börjar fundera på det för mycket kanske man kommer ifrån det personliga uttrycket. Jag menar att när man väl preciserat exakt vad sitt personliga uttryck innebär så finns en stor risk att man blir fast i det och att allt annat inte känns personligt.

Vad ska man sträva efter mer då? Gör det något om vissa bilder ser ut som andras bilder? Är de inte personliga då? Finns det vissa stilar som anses vara mer personliga än andra? Anses gatufoto mer personligt än naturfoto?

 

Jag har iallfall försökt förstå vad det är som känns jag och som jag brukar vara nöjd med. Motivet är ofta stilla med något som pryter av. Om det är ett porträtt är det ofta något mer än bara personen med. Är det en bild på något föremål finns det ofta något som stör lite tror jag. Detta är inte saker jag tänker på när jag plåtar utan snarare finns där när jag ser vad som jag är nöjd med efteråt. Färgerna är ofta ganska snälla.

Så nu kommer den. Min personliga bild 2009, tagen i noveber.

 

Fokuserad fotograf

Postat 2010-02-12 22:40 | Läst 3694 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotofika på söndagen och lite sur på måndagen

I söndags var det fotofika på Café täppan i Norrköping, men innan det var dags att åka dit gick jag en promenad utmed ån medans min nattjobbande fru låg och sov.

Väl i Norrköping var det lika trevligt och härligt nördigt som vanligt.

Lite av ett tema att diskutera var stativ vilket fanns i mängder. Lite trångt kanske på ett litet café. Jag hamnade på bild tillsammans med ett av dessa. (nedan)

På bilden ses lite en av de två kamerorna jag tagit med mig, en Koni Omega Rapid. Den andra var min GR III.

Givetvis fanns det en GR II där så det var spännande att jämföra. Här jämförs dessa i en ikapp-plåtning.

En lite spännande händelse var när min bordsgranne tog en bild med sin Nikon D300 med blixt och jag råkade ta en bild samtidigt vilket resulterade i att jag fick hans blixt. Ganska snyggt synkat.

Fotofikat var lika trevligt som alltid.

 

Igår blev jag dock lite irriterad. Hade gått och lagt mig och började fundera på när sista dagen för att skicka in bilderna till denna etapp av tidningen FOTOs fototävling var. Kikade och märkte till min fasa att det var idag (alltså den dagen = måndag) efter några minters funderande gick jag upp och satte på datorn och tänkte att jag ju i alla fall kan skicka iväg några gamla redan färdiga bilder så har jag skickat något. När jag loggar in på deras hemsida går det bara att skicka till etappen därpå. Trots att det var en och en halv timma kvar på dygnet! Tråkigt.

 

Jaja, får väl leva med det.

Postat 2010-02-09 21:17 | Läst 3171 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa