Mitt i bilden

Jag befinner mig mitt i mina bilder men jag syns aldrig på dem. Det är de situationer och sammanhang jag hamnar i som skapar möjligheterna till bilder. Ibland söker jag bilden, ibland söker bilden mig. Jag kanske inte bara kommer skriva om bilder, det får bli lite som det blir.

Första men inte sista gången

För snart två år sedan gifte jag mig med min Sanna. Redan då sa jag till en kompis att jag var avundsjuk på de som skulle fotografera. Jag ville också plåta bröllop. Denna kompis tog till sig det jag sa och har fixat så jag plåtar en kusin till hennes bröllop i augusti. Detta trodde jag skulle bli mitt första bröllop bakom kameran.

Så blev dock inte fallet. För några månader sedan viskade chefen på min praktikplats till mig att han skulle gifta sig i maj och undrade och jag kunde plåta. Såklart jag sa ja!

Så igår hände det, och det var lika kul som jag förställt mig. Jag är riktigt nöjd och jag ska lämna över skivan med bilderna imorgon. Hoppas vi tycker lika om bilderna.

Detta är min egen favoritbild från bröllopet.

 

 

Postat 2010-05-30 15:13 | Läst 7003 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det sista från mobilen

Den 24de januari i år skrev jag ett blogginlägg som bara bestod av bilder från min mobil. Nu är det dags för denna mobil att flytta sig åt sidan för att göra plats för något modernare och jag kan knappt vänta med att gå till teliabutiken imorgon. Vore en mardröm om de var slut. Ska gå dit redan när du öppnar eftersom det både är löningsdag och sista dagen på kampanjen imorgon. Ja ja, nog om mitt köpsug.

Detta är bilder tagna efter 24de januari och beskriver mycket av min vardag sedan dess.

Ett tema är min praktikperiod. Alla bilder råkar vist ha med det att göra.

Där jag gör min praktik har vi en väldigt djurkär kokerska. Hon matar alla djur hon kan hitta från fönstret i köket.

En uppgift jag tagit på mig har varit att hämta bröd.

På väg tillbaka från brödhämtningen.

På besök i en annan verksamhet inom min praktikplats.

En sista humorbild. Denna tog jag en av de första varma och soliga dagarna nu i vår. Jag gick ut på verandan och sa mmm, va härligt med sol. I samma sekund kommer detta lilla moln, var bara tvungen att knäppa.

 

Hörs!

Postat 2010-05-24 19:07 | Läst 2910 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sabla gosande och jag fick med en bild

I onsdags var jag en sväng till skolan. Som den duktiga fotograf jag vill vara hade jag kameran i väskan. På vägen till bussen fick jag syn på ett par som helt ogenerat i princip satt på trottoaren och gosade, jag hade dock varken tid eller mod nog att ta fram kameran. På hemvägen när jag gått av bussen regnade det. När jag gick igenom trädgårdsföreningen fick jag uppleva nästan samma syn igen. Dock tror jag inte det var samma par. Denna gång kom jag på att jag inte kunde skylla på tidsbrist så jag vände lite diskret och tog upp kameran och knäppte medan jag gick. Bilden blev kanske inte fantastisk och har krävt en hel del jobb för att få vettig. Om någon har fler tips på vad man skulle kunna göra med den så är jag tacksam.

 

Så fick jag tillsist det som jag misstänkt att tag svart på vitt. Nämligen att jag fick med en bild i Fotosidan magasin. Kanske inte var den bild jag var mest nöjd med men det var kul att få med den. Här sitter jag och läser tidningen under vår weekend i Trosa.

 

Såhär ser bilden ut mer exakt.

 

I övrigt har jag just uppdaterat programvaran i min GRIII så det ska bli spännande om man märker nån skillnad.

 

Tjikitikawaw. (Som Hans af Clas).

Postat 2010-05-21 18:15 | Läst 2886 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Förutsägbart???

I torsdags och fredags var jag på personaldagar med mitt jobb/praktik på Vårdnäs som ligger några min söder om Linköping. Om man väljer den lilla vägen dit får man nöjet att köra på en liten rolig och mycket vacker väg. På hemvägen i fredags stannade jag för att plåta. Jag älskar dessa ekahagar fulla med vitsippor. Tyvärr var det inte så fint väder och jag kunde inte stanna exakt där jag ville men jag hittade ett litet naturreservat nära Bjärka-säby där det fanns hur mycket vitsippor som helst. Och där jag parkerade bilen fanns det ett litet gäng ganska höga Tussilago.  Dessa två bilder hamnade igår i mitt urval av bilder som jag skickade till tidningen FOTOs tävling. Tror inte de kommer med eftersom blommor anses ganska simpelt att plåta men man vet ju aldrig. Kom ju förra sommaren på en tredje plats med en bild tagen i en djurpark.

 

Förstår inte att något som återkommer varje år och är ganska klyschigt kan va så kul o plåta. Jaja.

 

Hörs.

Postat 2010-05-09 13:56 | Läst 2835 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Blixtrande veckoslut

Uj, vilken helg. Det är så att det ska bli skönt att gå tillbaka till praktiken imorgon.

I fredags fick jag låna en blixt över helgen av en kollega. Saken är den att jag länge inte känt mig helt säker över resultatet från min Sigma blixt. Denna jag fick låna var en canon 430 EX. Det är nästan så jag inte vill lämna tillbaka den imorgon, älskar den! Den går ju inte lura!

Frugan har fått modella medans vi grejat med en massa annat samtidigt.

 

Detta är något vi pysslat med idag vilket gör att fingrarna är ganska ömma  Bilden är tagen i läget där man kan synka på alla tider. Detta är 1/8000 1,8 och blixt!

I övrigt har helgen bestått av Valborgsfirande så klart och igår var vi och hämtade en kanin med min frus systerson mitt ute i skogen.

Denna bild har dock inget med blixt att göra utan är tagen med lille Ricoh.

Igår kväll var en kreativ kväll. Min fru hittade en tävling i en inredningstidning. Tävlingen gick ut på att designa en design till en bricka med temat kärlek. Det var riktigt kul att göra något kreativt tillsammans. Vi tog olika detaljer som påminner oss om vårt bröllop och gjorde ett mönster som synkar i varandra (har testat, använder den som skrivbordsbakgrund). Vist är den lite "in your face" men vi är inte så sparsmakade av oss så vi är mycket nöjda och väntar nu på en utskrift från crimson att skicka till tävlingen.

 

Lycka till, till oss!!!

Postat 2010-05-02 21:25 | Läst 1986 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera