Jag befinner mig mitt i mina bilder men jag syns aldrig på dem. Det är de situationer och sammanhang jag hamnar i som skapar möjligheterna till bilder. Ibland söker jag bilden, ibland söker bilden mig. Jag kanske inte bara kommer skriva om bilder, det får bli lite som det blir.

Så sur på mej själv

Har konstaterat att Fotosidans system med amatörfotograf, frilandsfotograf, yrkesfotograf och fotostuderande är på tok för få allternativ. För min egen del borde även total idiot eller nybörjare efter nio år bakom kameran vara passande kategorier.

Detta har jag konstaterat efter att ha gjort ett litet odramatiskt fotouppdrag i går. Uppgiften var att plåta tre personer som gick en särskild utbildning. Inte så svårt men kanske inte heller jättelätt att göra spännande. Ett plus skulle även vara med en bra stående bild som kunde fungera som framsida på den tidning bilderna ska publiseras i.

När jag väl kom dit blev tiden väldigt kort till att ta en porträttbild utomhus på dem eftersom de skulle in på lektion. Därför stressades bilderna ute fram på några få minuter. Det var därför inte för än långt senare när jag började titta på bilderna smått på kameraskärmen jag såg att något inte stod rätt till. Skärpan låg så fel den bara kunde ligga. Vid det laget var det för sent. Så just nu sitter jag och konstatera att de porträttbilderna är utom räddning. Som tur var tog jag en annan (mycket mer ospännande) portättbild ute med ett annat objektiv och jag har bilder från lektionen som är bra men jag är fortfarande väldigt bitter för de oskarpa bilderna.

(Objektivet stod på manuell fokus, något jag inte ens märkt när jag tagit ett par bilder på själva skolbyggnaden innan för att fördriva tiden)

Bilden är av förklarliga skäl inte efterbehandlad.

Näpp, jag får skärpa mig. Ha ett bra veckoslut med många skarpa bilder!

Inlagt 2010-03-12 22:12 | Läst 2551 ggr. | Permalink
I bland har man lite otur.Det har även profs.
Svar från mc bruno 2010-03-12 23:26
Tack för ditt stöd!
För att bli en duktig fotograf måste man ta en jävla massa dåliga bilder,,,, detta lär en att hela tiden ha en grundinställning på sin kamera, att hela tiden ha kontroll och inte släppa iväg de som man fotograferat förrän man har kontroll samt att variera sin fotografering. Men man får inte arbeta så länge så att de tröttnar.
Du är på god väg att bli duktig, men du måste ta ännu mer dåliga bilder först.
mvh
Morgan Larm
Detta fel lär du inte göra om i första taget
Svar från mc bruno 2010-03-13 22:06
Jag trodde denna typ av dåliga bilder var över för länge sedan. Det finns så många andra spännande sätt att misslyckas på så jag undrar varför jag var tvungen att pricka denna klassiker.

Tack för de uppmuntrande orden!