Att ha roligt på vägen och med det mottot utvecklas som fotograf.

En tur på gatan, del 1

Gatufoto. En genre som lockat och pockat på min uppmärksamhet, och i söndags tog jag mod till mig och spenderade någon eftermiddags timma bland folk i det soliga Götet. Nybörjare som jag är, tar tacksamt emot både ris och ros. Tack på förhand!

My second living room

Två Grabbs

Tre Gubbs 

Musse

Made by Sweden

KulTur

Grafitti

Fem i Fyra

Elite

Bengans

Fluktare

20 spänn kvar

Inlagt 2014-02-03 22:06 | Läst 1486 ggr. | Permalink
Fint Inger. Jag är en sån där gatufotograf som gillar när det händer något lite oväntat i bilden, eller om det är snyggt ljus, ovanligt snygg komposition eller liknande. Eller en bild som får mig att undra. En person som går på gatan är därför sällan intressant.

Jag har två favoriter i din serie. Först bild nr 3 och det beror på mannen till höger som med sin obetalbara blick ser väldans törstig ut eller vad det är. Ja alla tre gubbarna ser väldigt fokuserade - på vad?

Den andra bilden som jag gillar är den sista. Trots att det är en "tråkig vandrande gubbe" så blir bilden intressant tack vare linjerna i luften och de små budskapen man kan hitta i bilden. Har han varit hos Bengans skivor eller på skrädderiet? vad har han i påsen?

Det var mina 10 cent på dessa bilder.

mvh Tommy
Man kanske skulle våga gå ut på stan nån dag.
Jag gillar den första bilden
marianne
Svar från Inger Palo 2014-02-05 09:15
Här gäller det nog att tänka lite annorlunda än vad jag är van vid…öva är det som gäller. Och tänka :) tack Marianne!
Detta ser ju riktigt kul ut att fota !
Blir sugen, men får nog dra till en större stad i så fall :-)
ing-marie
Svar från Inger Palo 2014-02-05 09:16
Ja för sjuttsingen, testa du också. Jag tycker detta är väldigt såännande., och vääldigt skrämmande :D
Tack Ing-Marie!
Tack så jättemycket för dina "matnyttiga" tankar Tommy, så enkeltvoch så bra. Innehåll var ledordet såvida det inte är en kanonsnygg bild 😄 Juste av dig, uppskattas!
Med vänlig hälsning, Inger
Likt Tommy gillar jag den sista. Den har en mystisk känsla. Och ett härligt ljusblänk. Vad rotar han efter? Komposition och ögonblick kan man fixa. Men den där känslan är värre. Ge dig ut och öva. Räkna med en hyfsad bild på hundra. Och många timmar på gatan. Skaffa bra skor! Å andra sidan har du aldrig tråkigt. Du kan alltid spana efter ögonblick.
Det vi jagar är "evigheten i ögonblicket". Mvh Jan
Svar från Inger Palo 2014-02-05 09:18
Bra skor finns, så det är övning som gäller, och att ändra mina tanebanor…Här gäller inte sama premisser som i natur/Makro som annars är "mina" genrer. Tusen tack för kommentar och tips med råd :)
/Inger
Inte lätt med gatufoto.
Tycker att du lyckats bra.
Gillar framförallt närheten i bilderna 2, 3 och 4.a.
Hälsn. Rune.J.
Svar från Inger Palo 2014-02-05 09:20
Tack Rune.J. !
Jag hade en tanke med varje bild, men kommentarer jag fått får mig att tänka ur en annan synvinkel, och bilden blir då också en annan. Spännande :)
Mvh, Inger