En Fotoresa i Tiden

Att ha roligt på vägen och med det mottot utvecklas som fotograf.

Glädje

När man ändå fått upp farten passar jag på att lägga ut några tidigare bilder som  inte tidigare blivit publicerade, möjligtvis med några undantag, men i varje inte på denna sidan.

År 2017 var jag på min första och hittills enda Pridefestival som tog plats i ett sommarvarmt Göteborg, och det är med stor glädje jag får erkänna att jag blev alldeles överväldigad av all den positiva energi som denna festival förde med sig ut på gatan. Deltagarna verkade medstadels enormt glada och publiken likaså. Det fanns så mycket glädje i luften att det bara inte gick att vara opåverkad.

Att få tillfälle att föreviga dettta med kameran utan att de flesta motiven blev störda eller irriterade, tillförde dagen än mer positiva minnen. Oj så många bilder jag tog, och oj att det är redan 3 år sedan! Just idag  kände att det var hög tid att lägga ut några bilder från detta tillfälle och tänk att återigen bli fylld av denna glädje när jag ser dom. Jag minns känslan och stämningen så väldigt väl, till och med en så grå och regnig dag som denna. Hoppas ni blir glada också!

Postat 2020-07-24 14:00 | Läst 699 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbaka till gatan

Tänker mig att försöka blogga bara om gatufoto här på Fotosidan. Gatufoto känns så speciell för mig, det är en form av hatkärlek till genren som jag inte kan låta bli att klampa in på. Jag vet ingen fotostil som är så omgärdad av "måsten" som gatufoto; gå nära, använd inte tele, gör si och inte så osv. osv.  Det är det jag tycker så illa om med denna inriktning, men jag försöker se förbi alla måsten och gå in för att göra gatubilder jag själv tycker om. 

Jag bor på landet men tar mig till stan´, oftast Göteborg, lite då och då för att fota lite på gatan. Ibland går jag själv, ibland med tillsammans med andra gatufotografer.  Det är den delen av genren jag tycker så mycket om.

Jag fotograferar annars lite allt möjligt och om det bloggar jag på Wordpress, https://ingerpalo.blog

Postat 2020-07-23 17:20 | Läst 685 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En vanlig ovanlig dag

I dag är det söndag och både sol och måne lyste i Bästa Bitterna när jag i morse slog upp de blå. Igår var en lördag som delvis tillbringades i Götet, vilket för mig är en ganska ovanlig dag. Jag tror dock det var en vanlig lördag för många andra, med shopping, fika och lite kulturupplevelser på schemat, och delvis blev min dag likadan. Lördagen inleddes med lite arbete vilket var anledningen till att jag befann mig i Götet. Planen var sedan att handla lite ”nödvändigt” på REAN som pågår för fullt, men se av det blev det inget. Tog mig från jobbet till färjeläget i Klippan, åkte med Älvsnabben in till Rosenlund varifrån jag i sakta mak promenerade till det moderna Mekka. Tittade in på allt folk, alla rea varor och tänkte ”nää så TRÅKIGT” vände på stegen och gick därifrån. Tog i stället en tur på stan och gjorde ett besök på Naturhistoriska Museét, vilket inte precis var igår. Min nya kamrat Fujin var förstås med så det blev några stadsbilder med hem. Är så sugen på lite Gatufoto, men har inte riktigt modet att peka med kameran på folk och trycka av, men övervann detta ett par gånger så det blev också någon bild som närmade sig det epitetet. Det kittlar i hela kroppen när jag trycker på avtryckaren, känns som om jag gör något jag inte borde. Men suget är ordentligt stort, det finns ju så många situationer och personligheter att fota i en stad, suget kommer troligtvis ta över så småningom. Klicka på bilderna för att förstora. Ha nu en fin och solig söndag, det blir en vacker sådan idag, men kallt som xxx :) / Inger

Fotografen

Plastpåsen

Kommunikation

Rida Rida Ranka

Chalmers

Energi

Ränder

Upp-och-Ned

Högmässa

Spooky på stan

Shopping lördag

Museum

Bilder av Göteborg

Stairway to Heaven

Fönster

Have a seat please

Fokus

Kunskapstörstaren

FikaTant

Jesus Lever

Mumien - Shopping dödar

Glader

Postat 2014-01-19 13:51 | Läst 1777 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera