Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Herrebro Våtmark

Stack iväg till Herrebro Våtmark i eftermiddags för att reka lite. Det är en liten fågelsjö vid Borgs kyrka. Jag har varit där förut men inte gått och glott så mycket. Jag är lite osäker på vad som gäller vid såna här ställen generellt? Finns det några förhållningsregler? Kan man traska runt hur man vill eller måste man visa någon särskild hänsyn? Jag menar, förutom att undvika att skrika och leva rövare förstås. :D Nu var det inte mycket fåglar där och inga människor heller för den delen.

Dokumenterade stället lite för den som inte varit där förut. Ska dra dit igen en finare dag, kanske lite tidigare på dagen också. Vet inte om det är så mycket att fågelskåda en mulen och tråkig eftermiddag i slutet på september? Nåväl! Det var trevligt i alla fall.

Såg Knölsvan, Blåmes, men de andra två fåglarna vet jag inte vad det är för något. Någon vråk och någon slags trast antar jag, men mer än så vet jag inte.

Inlagt 2021-09-30 21:17 | Läst 819 ggr. | Permalink
Björktrast och fjällvråk tror jag.
Härligt att komma ut å se från fågelplats. Nu kanske det inte finns så mycket men till våren
Svar från krisljungberg 2021-09-30 22:26
Ser faktiskt ut som fjällvråk men borde den vara såhär långt söderut? Detta är Norrköping. Står iofs att den kan förekomma i södra Sverige under vintern men är det redan vinter alltså?! :( Haha
Fin färgton i bildserien…och första bilden gillar jag särskilt!
Svar från krisljungberg 2021-09-30 22:26
Tack så hjärtligt!
Miljön på första bilden är verkligen lockande. Där finns mycket fågel på våren antar jag. Fint med ett gömsle där. Man får nog röra sig lite som man vill nu under hösten antar jag. Men man ska röra sig försiktig ändå för att inte störa eller kanske missa ett fint fototillfälle.
Sten
Svar från krisljungberg 2021-10-01 08:14
Ja det är mycket växtlighet i omgivningen med. Verkar vara mycket fåglar i omlopp här periodvis så det finns nog en del att titta på om man har rätt utrustning!

Tack för tips. :D
Verkar vara ett fint ställe och är säkert utmärkt på våren, du kan ju använda Artportalen för att se vad det är för fåglar på detta ställe. Eftersom det har både gömsle och fågeltorn så borde det rapporteras in, särskilt på våren borde det dra skådare. Speciella björkar, undrar vad som hänt med dem? Björktrast tror jag på, vråken är jag sämre på. Fjällvråk, bivråk och ormvråk är ju de som man blandar ihop. Ormvråken brukar vara lite mer kompakt, bivråken har ett ganska långsmalt huvud, lite som denna, men jag tror alla bivråkar har lämnat nu, de brukar flytta tidigt. Fjällvråk är möjligt men har ingen aning.
Svar från krisljungberg 2021-10-01 08:18
Det går bilvägar på Kyrk-sidan så man är ständigt påmind om att man är nära stan. Mycket ljud osv. Lite trist. :D Sen svårt att röra sig i själva området, är ju rätt vått och grisigt, haha. Men men! Är det fåglar man vill kika på så verkar det finnas mycket olika arter periodvis.

Vet inte vad som hänt med björkarna! Hoppades hela tiden att någon stor fågel skulle sätta sig på någon av dom och posera för mig, men det hände ju inte. :P