Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Varning för låg verkshöjd

Ja, som nybliven fågelentusiast får man ibland kosta på sig att ta dåliga foton bara för att visa att man faktiskt sett en fågel när man varit ute. Det är ju inte heller alltid möjligt att få en roligare bild. Forsärlan t.ex, den verkar nästan bara hänga på Slottshagens Reningsverk. Svåråtkomligt och fruktansvärt tråkig miljö. Men så kan det vara ibland.

Försökte mig även på att fota flygande duvhök. Lättare sagt än gjort. Försökte få med den när den gick in för attack mot duvorna men det blev bara ett virrvarr av fåglar i luften och jättesvårt att lokalisera duvhöken. Får träna mer helt enkelt!

Kom rätt nära en gråhäger också. Det blev ganska fint i alla fall. Och en söt skrattmås förstås. Nya favoriten! ;) Alla fåglar som är snälla nog att låta mig komma nära är mina favoriter! Haha.

Vi gick förbi och kikade snabbt om kungsfiskaren var kvar, och det var den. Blev en dålig bild för protokollet.

Nåväl! Trevlig helg på er allesammans.

Inlagt 2021-12-11 17:10 | Läst 990 ggr. | Permalink
"Varning för låg verkshöjd", är ju bara en rubrik man måste kommentera. Bara ordet verkshöjd. Hörde det första gången när jag jobbade på museum och tyckte det lät väldigt lustigt men det är ju det fackuttryck man använder.

Det var väl inget fel på den hägern? Inget skäl att spela ned den :-)
Svar från krisljungberg 2021-12-13 06:19
Haha det är ett fint ord ändå! Och ja, hägern blev ju helt ok! :D Tack