Jag promenerar ofta med min hund runt omgivningarna där jag bor (och ibland på annat håll också förstås). För att ha något att roa mig med brukar jag bära en kamera med mig och fotografera allt som av någon anledning intresserar mig. Avsikten med den här bloggen är att visa några av dessa bilder (och filosofera lite grann).

#12 Fotoboken...

...från Blurb har kommit. Eller magasinet kanske man ska kalla den. Jag valde mjuk pärm (hård finns också) och då liknar boken mer ett finare fotomagasin, speciellt med bara 36 sidor (man kan ha upp till 480 sidor!) Ser inget problem i det, kvaliteten på tryck och färger var nämligen alldeles fantastisk. Med tanke på att den kostade 15 dollar inklusive frakt (med hemleverans) så är jag väldigt nöjd och kommer att sätta igång och göra fler böcker omgående.

Inlagt 2021-10-26 16:28 | Läst 1068 ggr. | Permalink
kul att se, bokformatet är en bra presentationsform
Svar från Lars Ullström 2021-10-26 18:14
Ja, jag har mer och mer funderat på vad man ska göra med alla bilder i moln och hårddiskar. Kan ju inte spara allt :)
Så nu ska jag försöka plocka ut det som är intressant och spara i form av böcker. Blurbs "trade books" (som jag använt här) är ju väldigt billiga jämfört med många andra (och även Blurbs egna "photo books") men resultatet var väldigt positivt tycker jag.
Blev ju jättefint vad man kan se här...och vilken häftig stad!
Svar från Lars Ullström 2021-10-26 18:28
Ja och det finns flera liknande städer runt Shanghai. Omgivningarna där är väldigt speciella med mycket vatten överallt. Och själva stan är också intressant med sin blandning av gammalt och nytt.
Både bok och bilder ser ut att hålla hög klass.

Tommy S.
Svar från Lars Ullström 2021-10-26 21:27
Tack Tommy!
Det såg jätte fint ut. Vilken storlek och tryckvariant valde du? Jag har funderat på om "trade books" är tillräckligt bra för fotografier eller om det främst är tänkt för grafik.

Nu blir jag också sugen på att se fler av mina bilder på papper. Det är en speciell känsla.
Svar från Lars Ullström 2021-10-27 15:28
Jag blev väldigt positivt överraskad av hur fint det blev. Jag valde största storleken, 20x25, och papper "Standard color" och mjuk pärm.
När jag kollade på info om "Trade books" så fick jag intrycket att pappret "Economy" (speciellt varianten för svartvitt) framför allt var för text och grafik, medan däremot "Standard" passar fint för bilder.
På Youtube kan man söka på Daniel Milnor, har är anställd av Blurb som "creative evangelist" och har producerat mängder av filmer, bl a om att göra egna böcker. Där finns minst en film om "Trade books". Han har gjort många instruktionsfilmer åt Blurb (t ex om redigeringsprogrammet BookWright) men också många intressanta mer personliga filmer där han diskuterar framför allt foto, men även om att leva och arbeta i en husbil, göra böcker (förstås), cyklar och cykling samt flugfiske.
PressPlayOnTape 2021-10-27 15:39
Tack för informationen, det ska jag definitivt kolla upp.