Jag promenerar ofta med min hund runt omgivningarna där jag bor (och ibland på annat håll också förstås). För att ha något att roa mig med brukar jag bära en kamera med mig och fotografera allt som av någon anledning intresserar mig. Avsikten med den här bloggen är att visa några av dessa bilder (och filosofera lite grann).

#4 Fotosidan

Som vanligt på hundpromenaderna får man gott om tid att fundera på allt möjligt som råkar ramla upp i huvudet. På Fotosidan t ex. Om någon vecka så har jag varit medlem i 15 år! Jag minns det som igår när jag först upptäckte Fotosidan och började lägga upp bilder och glädjen när någon upptäckte en bild och skrev en kommentar. Ganska snart gick dock aktiviteten, både hos mig och andra, ner mer och mer. Jag hittade andra ställen att lägga upp bilder, egen hemsida och blogg, flickr.com, youpic.com, facebook. Nu verkar tyvärr Instagram vara det som gäller. Där finns mängder med intressanta fotografer att kolla in. Då är det extra tråkigt att bilderna är både små och i låg teknisk kvalitet men det verkar ändå vara där som många försöker nå ut.

Nu i Corona-tider tänkte jag att det är dags att titta in på Fotosidan igen. Kanske lägga upp några bilder i nån av de grupper jag är medlem i. Första intrycket vid återkomsten var att användargränssnittet känns väldigt knöligt jämfört med andra bildsajter. Det tar tid och många klick att lägga upp en bild, få in den i ett album och lägga till den till en grupp. Andra intrycket var att det verkar ändå finnas lite liv här. Det som framför allt är roligt är just detta, alltså bloggandet. Här finns jättemycket intressant att läsa och det verkar vara här som det visas mest bilder. Så därför tänkte jag att jag också skulle dela med mig av lite tankar och bilder.

Blommor kan man också tänka på på hundpromenaden, t ex asfaltblommor:

Eller trädgårdsblommor:

Bara för att bevisa att det handlar om hundpromenader så, här kommer hunden:

Inlagt 2020-05-14 19:48 | Läst 1030 ggr. | Permalink