Bilder av olika slag.

Kalla utsikter

Inne i Kiruna känns det bara kylslaget. Bättre att ge sig ut i spåret.

Och fånga lite utsikter.

Nedanstående berg brukar vi skida upp på; Rakisvaara. Vid foten av det berget (ej synligt på bild) har vi vår stuga  i Salmi. Kanske blir det en premiärtur till helgen om det inte är för kallt. Vattnet i förgrunden är en del av Torneälven benämnd Vakkojärvi. Till Rakisvaara är det ca 40 km från punkten där jag fotograferar. Och som vanligt har jag med mig min Canon SX50HS.

Inlagt 2018-02-22 17:19 | Läst 1416 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
När jag tittar på dina superfina bilder kommer en gammal tanke upp - att nån gång besöka nordligaste Sverige. Har nog aldrig varit norr om Luleå och där bara på tj-resa. Typ tre darr eller en vecka mitt i vintern och lika mkt en gång på sommaren.Tål att tänka på!/ Björn T
Svar från Mats Erikson 2018-02-22 19:07
Tack Björn!
Egentligen skulle du komma åtminstone 3 eller 4 gånger! Mitt i midvintern med det speciella ljus som är då. Mitten på december till mitten januari brukar inte vara så kall heller. Och så perioden i april när det är kalla nätter, hyfsat varma dagar och fåglarna har börjat komma tillbaka, Och så midnattssolstiden. Återigen ett helt annat ljus på natten. Och som grädde på moset slutet av augusti-början september med höstfärgerna. Sen gäller det att välja ut vad man vill se. Som Sten skriver längre ner är det fint kring Stora Sjöfallet med Akkamassivet och gammelskogarna kring Muddus. Själv blir jag mer och mer sugen på att åka norrut mot Norge och Finland.
Häftigt! Ser njutbart ut..
Hälsn!
Svar från Mats Erikson 2018-02-22 19:09
Tack! Vi har fina motionsspår. Just detta spår har utsikt västerut, norrut och österut. Ligger också högt så det blir sällan för kallt.
Ja nog är det kallt där uppe, men vackert. Var till Jokkmokk i helgen. Stora Sjöfallet är den plats som ligger längst i norr som jag besökt. Hoppas kunna återvända för att fotografera gammal skog.
Sten
Svar från Mats Erikson 2018-02-22 19:12
Ett år var vi till marknaden i Jokkmokk. Det var den kallaste turen jag upplevt. Efter vägen till Gällivare var det -46C på sina ställen. Vid marknaden var det kanske -30C, minns inte. Men marknaden är en trevlig upplevelse.
ser kallt ut / men härliga bilder mvh mm
Svar från Mats Erikson 2018-02-22 19:14
Tack!
Jo lite trött börjar jag bli på kylan. Men nu märker jag att solen börjar värma liite grann.
Första bilden har det där Norrlandsljuset som jag upptäckte en gång när jag var norröver, det är så fint.
Svar från Mats Erikson 2018-02-23 12:08
Nu börjar ljuset ändra karaktär från hur det var för nån månad sedan. Mem det är ett särskilt ljus. Kanske så som havsmiljöfrågor kan ha sina olika ljus som man inte serlängre in i landet?
Fina bilder! Första bilden: Syntes det vita vertikala strecket på platsen eller har det tillkommit i kameran eller senare?
Svar från Mats Erikson 2018-02-23 12:10
Tack! Första bilden är taget med mobil. Kanske sensorn som gör det? Tycker mig känna igen det från enklare digitalkameror.