Bilder av olika slag.

Mjölkuddstjärn. Luleå

Två bilder från Luleå. Vid infarten till Luleå, precis bredvid Scandic Hotell ligger en liten fin fågellokal, Mjölkuddstjärn. Rekommenderas om ni gör ett besök någon gång. Man har satt upp olika utsiktspunkter och gömsle. På försommaren är det ett liv med alla skrattmåsar som lever om. Nu i augusti är det lugnare, men många fåglar är kvar och jobbar på att få sina barn flygfärdiga.

Inlagt 2019-08-17 22:38 | Läst 1737 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ack nostalgi: Minns den. Jobbade dessutom på Mjölkuddens Vårdcentral och bodde först i Norra Hamnen, sedan nere vid gamla färjeläget på Gültzauudden (rivet nu). På vintrarna gick vi över isen fram och tillbaka.
//GöranR
Svar från Mats Erikson 2019-08-18 12:29
Luleå är på många sätt en trevlig stad. Gültzaudden är en trevlig miljö, allt vatten kring staden gör att den står ut lite. Att man sen också har vårdat miljön kring Gammelstadsviken är ett stort plus. Apropå isar har vi någon gång åkt ut till Hindersön på isvägen. Något annorlunda upplevelse. Det enda Luleå saknar är riktiga berg, med undantag för Bälingeberget kanske.
Vi passerade Luleå i helgen men missade denna pärla. Annars älskar jag att göra udda stopp på platser som man hittar lite av en slump (t ex här på FS).
Hälsningar Lena
Svar från Mats Erikson 2019-08-19 20:58
Vilken otur. Mer lättillgänglig fågelsjö får man väl leta efter. Annars är Ju Gammelstadsviken mycket trevlig att gå efter.