Bilder av olika slag.

Julens tid

Det är Julens tid.

För många just en ledighet, för många av oss en tid när vi tänker på året som gått och hur nästa år ska gestalta sig. För många också firandet av sin kristna tro hur nu än den nu gestaltar sig. Och många, majoriteten i Sverige? kanske har tankar kring att något vad det nu kan vara, finns bakom detta med allt från universum till dig som individ. I en annan del på vårt klot tänker man något annat. Gemensamt är nog känslan av att ha en gemenskap med sitt nära sammanhang. Grannarna, bygden, släktingar. Och att finna någon sorts tröst och stöd i en svår tid eller situation.

Här är en bild av en tid då kyrkan i Sverige nog fortfarande samlade majoriteten av befolkningen. Geografiintresserad som jag är har jag ofta låtit blickarna vila på de olika motiven på centralstationen i Stockholm. Denna bild tycker jag passar bra till Julens tid. Leksands kyrka. Läs mer här:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_centralstation#%C3%96stra_v%C3%A4ggen

God Jul till Er alla trevliga bloggare här på sidan.

Inlagt 2019-12-23 10:37 | Läst 1067 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Väldigt vacker tavla.
Sten
Svar från Mats Erikson 2019-12-23 22:22
Visst är den!
Alla tavlorna som finns där ger ju nåt sorts sammanfattning av vårt land. Undrar hur dessa illustrationer skulle sett ut om man gjort dem nu? Antar att de nog är färgade av sin tid.
/mats
Tack Mats! Fint det där! Skulle gärna se lite snö irl också! / Björn T
Svar från Mats Erikson 2019-12-23 22:25
Måste vara tungt att leva i södra Sverige i dessa dagar...
Här åkte jag spark ner till stormarknaden och njöt av turen.
Men det är väl det nya normala? Ser översvämningsbilderna från Mälaren etc. Nå det kanske stabiliserar sig ner mot vintertemp i januari-februari hos er. Hoppas det.
/mats
Så var det på den tiden.
Nutid är det mässa på julafton i många kyrkor vid 23 tiden här i Skåneland.

Ha fin helg på dig
Önskar
Gun-Inger
Svar från Mats Erikson 2019-12-26 21:22
God fortsättning!
Själv såg jag på TV gudstjänsten från Boda Kyrka på juldagen kl 10:00. Hemmatrakter och mycket för att få uppleva den vackra musiken i alla dess former. Och så lite nyfiken om jag kände igen någon!