Bilder av olika slag.

Kuststad Luleå

Kuststad Luleå ligger vid södra hamn med utsikt mot Gråskälfjärden och de ståtliga isbrytarna som ligger för ankar några hundra meter bort. 

Jag tycker det är en ganska smakfull arkitektur. Omgivningen runtom med undantag för vattnet då är kanske inte lika smakfull med parkeringsplatser, stormarknader av olika slag, etc. , men en planering pågår för att utveckla området.

Fotograferade med Canon 80D och Tokina 11-16/2,8 II. 

Inlagt 2021-10-13 21:11 | Läst 973 ggr. | Permalink

"Fina kvällsbilder och ovanligt snyggt för att vara i Luleå, där är annars många fasader med profilerat plåt och så har de en av Sveriges fulare byggnader "Rättscentrum", även den med plåtfasad. Jag har varit på arbetsresor till Luleå några gånger de senaste månaderna, eftersom jag alltid ha hyrbil brukar jag kolla runt i omgivningarna och Gammelstad är vackert. Ha en fin dag Stefan"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina kvällsbilder och ovanligt snyggt för att vara i Luleå, där är annars många fasader med profilerat plåt och så har de en av Sveriges fulare byggnader "Rättscentrum", även den med plåtfasad.
Jag har varit på arbetsresor till Luleå några gånger de senaste månaderna, eftersom jag alltid ha hyrbil brukar jag kolla runt i omgivningarna och Gammelstad är vackert.
Ha en fin dag
Stefan
Svar från Mats Erikson 2021-10-14 15:33
Tack Stefan!
Ja, Rättscentrum är förskräckligt! Svartöstaden har väl en del fin gammal bebyggelse. Och Gammelstaden förstås. Det är en pärla.

En fin dag har jag. Snön har just kommit!
Ha det gott du också.
/Mats