Bilder av olika slag.

Progg!

I somras fick jag hastigt och lustigt en förfrågan om jag hade några bilder på Träd, Gräs och Stenar, en legendarisk musikgrupp inom musikrörelsen under slutet av 60-talet , början av 70-talet. Bilderna skulle ingå i en bok om gruppen. Den boken är nu för övrigt klar och finns till försäljning.  Jag har nöjet att ha två bilder med i den boken.

Bakgrunden till att man frågade just mig var att jag några år ingick i organisation i Musik vid Siljan. MvS var en musikvecka som pågick i Leksand och Rättvik. Bakom veckan stod Dalarnas Bildningsförbund, Leksand och Rättviks kommuner och församlingar samt Rikskonserter. Jag fotograferade en del olika konserter under den tiden jag jobbade med MvS.

1969 uppträdde International Harvester (som Träd, Gräs och Stenar hette då) i Sammilsdalsgropen i Leksand. Tyvärr var det ett ganska ruggigt sommarväder men det var spännande att höra en helt annan typ av musik än vad vi annars var vana vid, även om jag nog inte var helt imponerad musikaliskt sätt. Jag är inte helt imponerad av min fotografiska färdighet vid den tiden heller. Men roligt att ha kvar negativen från en speciell tid. Nästa år, 1970, uppträdde Träd, Gräs och Stenar igen under Musik vid Siljan. Denna gång i Rättvik. Se ett kommande inlägg.

Inlagt 2022-02-16 11:05 | Läst 989 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Legendariskt band!
Lååååååååååångsamt sväng.
Fina bilder.
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från Mats Erikson 2022-02-16 22:57
Tack Per-Erik. Stämmer nog bra det. Upplever att det var liiite snabbare, i alla fall kraftfullare sväng året efter.
Mvh
Mats
per-erik åström 2022-02-17 13:39
Du vet hur det är med minnen. Första gången jag dom var typ-68!69, en konsert där "jazztobaken" nog påverkade det hela... men visst var dom kraftfulla. Tomas "Mera" Gartz kunde spela oerhört tungt på trummorna. Minns särskilt en suggestiv låt med ett tema i melodin som bara växte och växte. Tror den hette "Sommarlåten".
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från Mats Erikson 2022-02-18 16:30
Jag tror en del i sättet att bygga upp musiken tog sin inspiration från t.ex. Terry Riley. Han byggde upp sin musik med små ändringar varteftersom. Oerhört meditativt om man nu var lagd åt det hållet. / Mats
Hej Mats,
och grattis till publiceringen!

Har aldrig hört dem förr - blev som tvungen att söka upp lite musik från bandet. Spännande lyssning för en som inte var med då'förtiden.

Ha en fin start på helgen!
/Lisa
Svar från Mats Erikson 2022-02-18 16:39
Tack Lisa! Roligt att se dig här på bloggsidorna.😃 Undrar om Robert känner Solveig Bark? Hon var musikkonsulent på Rikskonserter och kantor. Jobbade mycket med henne då under Musik vid Siljan. Hon höll i mycket av ”ungdomsprogrammen” under veckorna. Hon är förstås en annan generation, kanske 10 år äldre än mig.

Ser fram mot dina bilder!😉
Mats
PS: Blir mycket motion i helgen. Snöskottning!
1kej 2022-02-19 13:59
Jag får fråga Robert om Solveig. Det hade ju inte varit helt otroligt om han känner eller åtminstone känner till henne. Kantor-Sverige är ju rätt litet.

Den där snöskottningen... bra motion är det i alla fall ;) Jag har varit en vända om dagen till föräldrarna och flyttat snö. Tack och lov bor R och jag i lägenhet, annars hade det blivit dubbel skottning. Ser just genom fönstret att det börjat singla ner lite smått igen.

Må gott!
/Lisa
1kej 2022-02-22 10:47
Hej igen Mats,
Solveig var ingen R kunde dra sig till minnes... Han har gjort merparten av sin utbildning i Piteå, så han kanske har varit lite för långt norrut när hon var aktiv? 🤔
/L