... bilder från här och nu och där och då...

Pink Floyd 1971 (7/100)

I går fyllde gitarristen David Gilmour 70 år. Jag uppmärksammade det genom att lyssna på Pink Floyds senaste skiva från 2014 och konstaterade att det fortfarande går att känna igen de musikaliska rötterna från slutet av 60-talet. Jag såg gruppen live i Kungliga Tennishallen den 22 september 1971 och minns att de bl.a. spelade låtar från dubbel-LP:n Ummagumma och att de hade ett bra ljud med stereoeffekter som fyllde hela hallen. På den tiden var det enkelt för vem som helst att gå fram till scenen för att fotografera. Den tekniska biten var dock svårare, det var dåligt ljus och jag använde blixten rakt på.  Utifrån mina bristfälliga kunskaper och erfarenhet av konsertfotografering fick jag chansa med manuella inställningar. Bilderna är ursprungligen färgdia som jag skannat och konverterat till svartvitt. Förutom David Gilmour på gitarr är det Roger Waters på bas, Nick Mason trummor och Richard Wright på klaviatur.

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

nr 7

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2016-03-07 17:26 | Läst 4584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Häftigt o kul, fina bilder blev det! Må fint, LO
Svar från Mats Andersson 2016-03-08 19:12
Tack Lars Olov. Ha det gott // Mats
Jag upptäckte Pink Floyd ganska sent. Tyvärr vid ett av livets tråkigaste tillfällen. Min frus brors begravning. Då spelades Wish you were here. Har sedan lyssnat på dom ganska mycket.
Har varit med min son på många konserter i Stockholm men nu blir det inte fler. Har haft kameran med mig och har aldrig klarat mig undan vakterna som är som hökar på en. Kaxiga också. Jag blir mest förbannad så man har aldrig något positivt med sig hem.
Min son har varit på massor av konserter i Tyskland, Belgien, Holland, Grekland. Några band har bett att han skickar över bilder och film. Han har lagt ut en del på youtub och jag tror att banden upptäckt att han inte fladdrar omkring med kameran som många gör därför har dom kontaktat honom. När någon vakt kommit ivägen när han filmat har dom bett om ursäkt, det skulle aldrig inträffa här hemma.
Du måste känna dig nöjd att ha dessa svartvita bilder.
Sten
Svar från Mats Andersson 2016-03-08 19:24
Tack Sten för din fina kommentar. Trist att det ofta är fotoförbud på konserterna nuförtiden men det är väl kommersiella intressen som ska bevakas. Ha det gott // Mats