... bilder från här och nu och där och då...

Fredagsmys

Min dotter erbjöd sig att laga mat till fredagskvällen och jag passade på att öva matfotografering.  

Min hustru gillar skaldjur och hummer står högst på önskelistan.

Men det här ser inte så aptitligt ut. 

Nu börjar de lika något även om det är svårt att fånga läckerheterna rättvisande på bild. 

Pilgrimsmusslorna har fått en första behandling i stekpannan ...

och är nu klara för att gratineras i ugnen. I bakgrunden skymtar hallonen till efterrätten.

Pastadegen kavlades och skars till cirklar som sammanfogades två och två med fyllning i mellan. 

En rad av hemmagjord ravioli fyllda med ricottaost, timjan och parmaskinka.

Den första rätten bestående av gratinerad hummer och pilgrimsmusslor är klar för servering. 

Den nykokta raviolin serverades med salviasmör och italienskt vin. Fredagsmyset avslutades med cheesecake och hallon i TV-soffan. Mätt och belåten undrar jag vad det behövs för utrustning för att ta bra matbilder.  För det är väl prylarna som gör så att bilderna blir bra? Jag behöver åtminstone en vattensprayflaska för att fukta maten så den får en läcker glans. 

Inlagt 2011-04-10 01:30 | Läst 7605 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga matbilder. Matlagningen verkar vara av "Masterchef" klass.
Svar från Mats Andersson 2011-04-12 06:39
Hej Ingela, tack för kommentaren. Ja hon är duktig på matlagning, ser fram emot påskhelgen;-) mvh Mats