Min dagboksblogg som fotointresserad och pensionär.

Sista tomaterna

Flera år i rad har vi odlat tomater. Så även i år. Aldrig har de dock varit så sena att mogna som i år. Vi har fortfarande mängder med gröna tomater på plantorna. Nu börjar det väl bli tveksamt om de över huvud taget kommer att mogna.

Hittade också en ensam ros på rosenbusken. Troligen årets sista.

Inlagt 2022-09-26 11:39 | Läst 744 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Första bilden gillar jag. Väldigt ren, enkel och fin :-)
Svar från Fredsson 2022-09-26 20:36
Tack för din kommentar!
Då är du längre norrut än vad jag är i Skåne. Vi satte ut våra tomater ganska sent men alla är mogna nu. När det blir risk för frost så kan du ta in dem och lägga de gröna på ett fat och med lite tur så kanske de mognar
Svar från Fredsson 2022-09-26 20:38
Tack för tipset, Peter. Det finns många gröna tomater på buskarna så då ska jag passa på att ta in dem. Bor i Västmanland så det är ju lite längre norr ut /Thomas
Läcker bild på tomaten! Gällande de som ännu inte har mognat får ni kanske göra som kvinnorna i filmen "Stekta gröna tomater" 😊. Eller sylta dem - det är också gott.
mvh Christina
Svar från Fredsson 2022-09-26 20:39
Hej Christina. Tack för ett bra tips. Syltade tomater har vi aldrig provat på tidigare. /Thomas
Vi har fått mängder med tomater i sommar (söder om Uppsala), men i växthus. Jag har dock fortfarande gröna och en hel del brukar mogna på köksbordet. Jag läste nyligen att de inte alls behöver ljus utan man kan förvara dem i en papperspåse i skafferiet om man har ett sådant.
Hälsningar Lena
Svar från Fredsson 2022-09-26 23:18
Tack för din kommentar, Lena. Jag ska plocka in resten och se om de kan mogna inomhus. /Thomas