Bilden i främsta rummet!

Färgerna vid solnedgången och älvorna som började dansa vid Noren.

När jag kom ut från affären så hade solen börjat gå ner över Bergslagen, och himlen färgades med mättade färger. Jag hade bestämt mig för att bara ta med enklast tänkbara kamerakombo (Kamera och normalzoom), men nu ville jag verkligen ta en omväg hem förbi Klackberg. Där finns en plats som jag har åkt förbi många gånger, men som jag tänkt att det skulle vara kul att stanna för att fotogafera nån gång. Det finns en bro där Klackbergsvägen passerar över vattendraget/ån i norra änden av sjön Noren (vet inte vad det heter...!) Igår gjorde jag veklighet av det och det blev en fantastisk fotostund! Jag blev så kär i situationen att jag publicerar hela sju bilder med olika vinklar och utsnitt. Måhända är de ganska lika vandra, men då får det vara så! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

Inlagt 2020-08-12 19:43 | Läst 2460 ggr. | Permalink

"Det var lika fint ur alla vinklar! 😀 //GöranR"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var lika fint ur alla vinklar! 😀
//GöranR
Svar från Tovok 2020-08-14 09:49
Tack för det Göran! :) /Tommy.
Riktigt vackra bilder med stark fördel till dom utan stolpar och kraftledning..
Mvh/Gunte..
Svar från Tovok 2020-08-14 09:58
Tack Gunte, roligt att du gillar mina bilder! Visst kan man irritera sig på kraftledningar, stolpar och liknande och visst kan de vara i vägen för en komposition. Samtidigt så finns de där, alldeles oavsett och i det här fallet går de inte att få bort helt. Det jag gjorde var att testa med två olika strategier. Dels att försöka dölja så gott det går med hjälp av grönskan och vidvinkel, (bild 3-6). Dels att ta med stolpar och ledningar som element i bilden. (1-2) Visst är de bilder där de inte syns vackrare, men även de andra visar ju hur landskapet ser ut, med människans påverkan på det! Lite så tänker jag! :) /Tommy.
Otroligt vackra, alla sju, och det gläder mej att du även tänker på att testa stående format. Många glömmer det när de fotar landskap. Jag är benägen att hålla med GUnte om att bilderna med minst synliga ledningar är en aning vassare än där stolparna är med.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2020-08-14 10:06
Tack Lena för fin kommentar, vad roligt att du tyckte om mina bilder! Det där med stående och liggande format har jag haft med mig genom alla år som fotograferande. Det är faktiskt två olika yrkesfotografer som har givit det som tips till mig att vrida på kameran och ta både liggande och stående bilder för att skapa lite dynamik, och det kostar så lite i tid och arbete att göra det. Dessutom blir stående landskaps bilder ofta väldigt snyggt! :) Detta med ledningar och inte ledningar har jag skrivit ett långt resonemang till Gunte om hur jag tänker. De finns ju där, inte mycket att göra åt det! frågan är ju hur man hanterar dem, eller hur? :) /Tommy.