Brolin fokuserar

Djur & natur, sport, macro fotografering, samt bildmontage.

Sikta mot stjärnorna och fotografera på månen

En kompis i fotoklubben visade för några veckor sedan bilder som hon tagit på månen och det var ju lite coolt tänkte jag. I förrgår kom jag så på idén att själv göra ett försök när jag kom hem efter jobbet. Jag upptäckte dock att jag inte hade mitt stativ hemma och förstod att det knappast inte var lönt med mitt enbensstativ  men begav mig ändå ut en liten sväng. Jag hade ingen aning om hur jag skulle gå tillväga och resultatet blev den stor gula skivan vi alla ser när vi kollar upp mot natthimlen.

Dagen därpå hämtade jag mitt trebensstativ och begav mig ut strax innan tolvslaget. Jag hade dessutom läst på lite om hur man skulle göra. Tipsen löd ungefär ju längre zoom desto bättre och den skulle vara på max. Rekommendationen var också att använda manuellt fokus istället för autoläget. Ultimata läget skulle tydligen vara slutarprioritet och 1/250.

Sagt och gjort utrustad med mitt 100-400 zoom begav jag mig alltså ut i försommarnatten och riggade upp stativet. Jag provade med och utan autofokus och med lite olika slutartider. Jag provade även några bilder med bländarprioritet men det funkade nästan lika illa som mina försök dagen innan.

Här under kan ni se de  5 bilder som jag tyckte blev bäst. Jag provade först med manuellt fokus men tror ändå att jag fick de bästa bilderna med autofokus. bilderna fotade med 1/125 till 1/1000 sekund. Den mörkaste bild nummer 2 här togs med 1/1000 sekund men min favorit bild nummer 4 togs med 1/200 sekund.

Jag är uppenbarligen inte den mest frekvente bloggaren och trots att jag fotograferat hur mycket som helst det senaste har jag inte lyckats skapa något inlägg här utan mest suttit och redigerat bilder. Det positiva är att jag har bilder så det räcker och blir över till nya blogginlägg så ha tålamod med mig he he.

Månen1

Månen 2

Månen3

månen4

månen5

Postat 2013-05-24 22:58 | Läst 1488 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera