Brolin fokuserar

Djur & natur, sport, macro fotografering, samt bildmontage.

Hökugglan blev min första nya art framför linsen 2014

Allra sista dagen på den långa härliga julledigheten offrade jag min sovmorgon för en tur till Göteborg. En Hökuggla hade varit synlig för skådare i 5 dagar vid en damm i en park på Hisingen. Ugglor är inte det lättaste att få syn på för att fota så jag kände att jag ville göra ett försök.

När jag kom fram till Centralen i Göteborg tittade jag på fågelskådarnas rapportsida ”Svalan” och kunde konstatera att ingen hade rapporterat den ännu den här dagen. Nåväl en gammal kompis skulle möta upp mig vid centralen och försöka hitta till platsen där Ugglan hade setts. Efter lite snurrande var vi säkra på att vi hittat rätt plats men ingen skådare syntes till vid parkeringen så hoppet om att kunna få syn på den kändes inte så stort. Efter ca 1 km traskande började vi närma oss en träbro där man hade sett den och strax mötte vi en man på cykel som säger till oss.

-Den sitter jättefint där borta precis intill vägen.

När vi traskade några meter till såg vi den lovande synen av en klunga folk med kikare och kameror och strax därefter fick vi också syn på ugglan. Sedan var det bara att fotografera och den satt kvar en lång stund och vred på huvudet lite fram och tillbaka innan den tog satts för en liten flygtur. Jag lyckades få flygturen på bild också men tyvärr lyckades jag inte få de bilderna helt skarpa. Det är verkligen inte lätt att få till den perfekta bilden på en flygande fågel men jag är ändå väldigt nöjd att jag åkte.

Vaksam

Hökfärdig Hökuggla

varför fotar du mig?

Nu orkar jag inte sitta här och häcka mer !!!

Adjö!!!

Postat 2014-01-16 01:32 | Läst 1371 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera