Brolin fokuserar

Djur & natur, sport, macro fotografering, samt bildmontage.

Påskpyssel

Påsken går nu mot sitt slut men vårvärmen lyser fortfarande med sin frånvaro. Detta trotts att solen nu äntligen tittar fram. Jag vet att många proffsfotografer inte diggar starkt solljus för fotograferande men det gör jag. Kanske är det för att jag ännu inte är någon proffsfotograf som jag diggar en härligt solig dag och helt enkelt inte begriper bättre. Fast oavsett vilket så tycker jag att det är bra mycket trevligare med en härligt blå och molnfri himmel som bakgrund än en grå igenmulen dag utan konturer i molnen.

Häftiga molnformationer mot en klarblå himmel är naturligtvis (enligt mig) det absolut bästa men ska jag välja mellan en härlig dag med starkt solsken och en grådassig dag, så väljer jag ju den soliga dagen i tio fall av tio. Då menar jag alltså inte bara för att själva solljuset och värmen den ger ökar motivationen att gå ut och fotografera utan jag upplever att mina bästa bilder alltid blir tagna då.

Det enda undantaget mot det är möjligen när man fotograferar med Macro då ett sommarregn kan ge mycket fina effekter mot löv. Ett riktigt oväder med riktigt arga moln kan naturligtvis också vara riktigt häftigt, så det gäller att passa på då. För det är tyvärr oftast som grådassiga dagar verkligen är skittråkiga att ge sig ut och fotografera.

Idag har däremot varit en fantastisk vårdag och jag begav mig därför iväg till Hjo. Ljuset var fantastiskt och jag tror att jag fick till några riktigt hyfsade bilder vid fyren där.

Tyvärr kan ni inte få något smakprov på dom bilderna än men ni kan däremot få ta del av mitt lilla fotoexperiment från igår. Som ni kanske har läst tidigare är jag lite förtjust i bildmontage och den här gången fick jag idén att göra ett montage utan att montera bilder. När jag igår fick syn på en prydnadshäxa i fönstret hemma hos min ömma moder, fick jag idén att ta med den ut för att göra lite spännande påskbilder. Jag hängde helt sonika upp prydnadshäxan i lite träd och provade mig fram. Fixade sedan bort trådarna i fotoshop och vips hade man en trovärdig häxa på bild :-)

Glad påsk till er alla :-)

Postat 2013-03-31 23:36 | Läst 1176 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera