Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Årets första riktiga snödag på Tjörn

Visst föll det några flingor i förrgår som sedan förstrött och vilset yrde omkring på asfalten men utan att skyla den.

Visst i går eftermiddag var det riktiga snöflingor som föll och visst täcktes så gått som hela marken.

Men idag blev det visst allvar. Ett snötäcke mellan 4-10 cm beroende var på ön man bor. Hemmavid rörde det sig snarast om 4-centimetersnivån.

Snö

Men redan på uppfarten gick sanningen upp för mig. BLÖTSNÖ. Det tillsammans med +1 grad blev likamed en omprioritering, från härligt pulsandes uteritt i snö till dressyrpass i manegen.

Vitt och vackert trots gråmulenheten blev man upppiggad och rent av lite gladare i sinnet. Hästen är nyskodd så det var inget att vänta på - dags att bege sig hemifrån.

På ordentligt vittäckta vintervägar slirade jag mig fram till stallet på andra sidan ön.

Tog kameran med mig och hade turen två av hästarna lekte för full i snön. Men hann inte mer än stanna bilden och starta kamera förrän leken var över och mularna damsög i snön efter några frusna grässtrån.

Snö på Sundsby

Det blev ett härligt ridpass i manegen iallafall. Nöjd med dagens prestation och avklarad mockning blev det så småningom dags för hemfärd.

På hemvägen visade sig 50% av snön var borttöad och vägarna moddiga och slaskiga. Med andra ord en alldeles vanligt vinterdag här på västkusten. Morgondagen kommer att utvisa om snön stannar ett litet tag till eller är helt borta.

Håller tummarna för att vi får behålla lite vintervitt som är så välgörande för kropp och själ.

Inlagt 2008-01-06 15:28 | Läst 4482 ggr. | Permalink