@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Tim Flach - fotografins hästkonstnär

Du har väl inte missat denna fantastiska fotograf. Tim fotograferar islandshästar i sin naturliga miljö på ett sätt som är en ren fröjd för öga och själ.

Han fotograferar även vanliga hästar men på ett ovanligt vackert och närgånget sätt. Varje bild blir ett konstverk.

Naturligtvis fotograferar han mer än bara hästar men det är av förklarliga skäl är det just hästbilderna som trollbinder mig.

Besök och njut
Tim Flach Photography 
Klicka Equus project - låt bilderna tala

Några fler fotosajer med hans bilder
http://www.studio58.co.uk/index_pop_1024.html

Postat 2008-01-29 13:51 | Läst 8740 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

05. Frakki från Sundsby

Blott 5 år och en urtrevlig islänning för långa skogsturer, lärorika träningspass och en kul tävlingskamrat. Frakki är en absolut guldklimp förtäckt i svart. Okomplicerad, vänlig, lättriden med ett tilltalande yttre och trevliga rörelser.

Frakki från Sundsby

Frakki betyder frack på isländska, vilket är passande med tanke på hans vita mule till han svarta hårrem. 

Jag har fått förmånen att följa honom ända från hans första livsdag. För mig har han alltid varit en av favoritmodellerna. söt som socker som han var redan som nyfödd.

Min bild I stallets ro (den svarta med islandstsoet som lyssnar till flocken utanför) i bildtexten berättas om en liten som snart skall få följa med ut . Den lille syns inte i bild men visst är det Frakki det handlar om.

Ett litet smakprov på en av de många bilderna. Här har han just lämnat stallet och pustar ut i gröngräset efter en första liten lyckorunda. 
Frakki 1 dag gammal

Jo då, han är till salu eftersom en vallack inte går ihop med avelsverksamhet. Nej då, han är inte min så det är således inte jag som råder över omständigheterna. Jag får "bara "njuta" av dessa ynglingar var dag :-)
Läs mer om Frakki på hans egen hemsida
http://www.sundsby.se/hastar/frakki.shtml

Postat 2008-01-28 22:03 | Läst 5532 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vilket enbenstativ skall jag välja?

Har länge tänkt att skaffa ett trebenstativ men det får vänta lite eftersom ett enbent är lite mer brådskande. Fick så utmärkta råd i ett tidigare inlägg att jag måste prioritera enbeningen i syfte att få till bättre bilder i ridhus.

Enbening med

Har just läst en utmärkt artikel här på fs Stativ http://www.fotosidan.se/cldoc/3660.htm och vill inte köpa ett för billigt och dåligt som jag strax får "uppgradera". Men faktum är att jag faktiskt är nybörjare och inte precis kommer att slita ut det.

Mao söker jag ett stativ till min Olympus E-510, ett stativ som jag gissningsvis kommer att använda 3-10 ggr per år.

Jag kommer mestadels använda det när jag fotograferar i ridhus eller i paddock 20x60m. Dvs jag själv står i mitten och ekipaget rider runt mig.

Vikten är eg inte särskilt viktig, jag kommer inte att vandra runt med det några längre sträckor.

Höjden är relevant. Jag är 1.62 och vill gärna kunna stå rakryggad och fota.

Rent personligen så älskar jag när jag kan känna kvaltén i mina tekniska prylar. Jätte fånig med rattar på stereo, spisar, tvättmaskiner osv. Vill att det skall kännas rätt inte plastigt och billigt. Gissar att reglagen på benen är viktiga för mig i den aspekten. Kamerafästet likaså?

Maxpris 1000 kr.

Stativhuvud kulled

Eftersom jag siktar på två stativ tänkte jag att det vore fiffigt att ha ett huvud som passar på båda. Bra tänk eller helgalet. Tips rent av?

Funderar på kanske:

Manfrotto Enbenstativ 679B Photo 3-delat. 495 kr
http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=1559566

Manfrotto 486 RC2

Postat 2008-01-26 17:50 | Läst 6346 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Utmaningen är antagen. Projekt ridhusfoto

Ikväll har jag verkligen försökt att göra mitt bäst för att tolka alla fina tips jag fick i bloggen efter förra veckans misslyckande. I dag var ljusförhållanden ännu sämre än den 19:e eftersom det var absolut kolsvart på utsidan så inget ljus släpptes genom fönstren, endast bygglamporna i taket att förlita sig på.

Är mycket tacksam och tycker nog att råden har gjort ganska stor skillnad ...
Tata
Tyvärr har jag inte hunnit skaffa något enbent stativ men på de här båda bilderna ser t.o.m. jag att det är ganska stor skillnad på resultatet beroende på hur stadig och följsam jag är. Ett stativ gör nog susen :-)
Manegegalopp

Jag ser att bilderna fortfarande är långt ifrån perfekta men jag känner att verkligen har kommit en bit på väg tack vare goda råd ...

... och lovar att öva mycket mycket mer. Inte en enda bokstav är bortslösad av det ni skrev. Råden är utprintade och ligger i fotoväskan tillsammans med kameran och en massa nytt hopp.

1000 tack go' vänner, ni är guld värda

Nyfiken på misslyckandet, se här http://www.fotosidan.se/blogs/webberiet/14644.htm

Postat 2008-01-21 21:33 | Läst 5296 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

04. Blæja frá Hólum

Flockens Greta Garbo. Meriterat och välkänt islandssto som är direktimporterat från Island. Gillar inte att bli fotograferad utan flyr så fort hon hör minsta ljud av en slutare, om hon kan.

Blæja flyr

Jo, då hon är faktisk en riktig filmstjärna. Hon finns med på filmen On horseback som är filmad på island.

Blæja

Hon är så pass känd och gjort ett sådant intryck att det lär finnas en person som har en tatuering av henne på armen.

http://www.sundsby.se/hastar/blaeja.shtml

Blæja är nummer 4 i min serie islandshästporträtt som vid årets slut kommer att omfatta 52 st.

Postat 2008-01-21 16:31 | Läst 5020 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa