@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Göteborg Horse Show - Söndag och världscupfinal

I morse på väg in mot Göteborg visade tempmätaren på GP-huset 10 plusgrader och det småduggade lätt. Noterade att Björkarna hemma är alldeles bedårande just nu med sina små musöron. Satt där bakom ratten och är helt nöjd över att ha skippat funktionärsfesten igårkväll. Känner mig hyfsat pigg trots fyra intensiva dagar. Fötterna känns kanske inte fullt så fräscha. Det är inget fel på festen den brukar vara himla trevlig och kul men åldern börjar ta ut sin rätt. Numer skattas ett en lugn stund i makens sällskap och ett glas vin innan sängdags, högre än sena nätter och ett herrans halabaloo. Annat var det förr.

Butterfly Flip avtackades

Malin Baryards och Flippan har haft en lång karrär i världstoppen och bjudit på många rafflade ritter genom åren på Scandinavium. Nu skall detta fantastiska sto avsluta sin hoppkarriär och avtackades i en gripande cermoni här i Göteborg. När Flippan gjorde entré till Sussi Trappers stråfer "det finns mirakel" och stående ovationer från publiken. Flippan såg ut att njuta av uppmärksamheten

Flippan
Flippan får stående ovationer och förvinner ut från världsarenan och spotlights'en för gott.

Lotterihästen Acrobat 24955 

Trots köp av fyra lotter blev det ingen häst i år heller. Det hade jag iofs inte heller räknat med. Jag till hör dom som bidrar till prispotten. Vinsterna lyser med sin frånvaro. Men vad gör det. Lottdragningen är alltid lika spännande. Skall vinnaren sitta här i arenan och gå ner och ta emot sin vinst? Varje år hoppas jag att det skall bara någon funktionär som vinner hästen, går ner och tar emot sin häst. 

Acrobat, lotterihästen

Men icke sa Nicke. I år satt inte den lyckliga vinnaren i publiken och Acrobat fick gå ut utan ny ägare. Får förmodligen höra vem som vann hästen vid ett annat tillfälle. För min del återstår att kolla in www.goteborghorseshow.com för att se om man har haft tur på småvinsterna.

För lite hoppresultat i bloggen

Jag har valt att inte skriva om hoppresultaten eftersom dom presenteras alldeles utmärkt på www.goteborghorseshow.com.

Dagens program

Söndagens dagsprogram

Klart slut

Nu är tävlingarna slut för i år och det har flutit på bra. Bra funktionärer, god mat, fantastiska hästar, skickliga ryttare och inte minst världens bästa publik har gjort det till ett toppevent. Och även om pappa inte fanns med oss i år så gick det inte många stunder som han inte var med i tanken.

 

Nästa år ses vi på Scandinavium i februari 2009?

Postat 2008-04-27 21:38 | Läst 6550 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Göteborg Horse Show - Lördag

En förmiddagsföreställning med hoppning och många showinslag. Kvällen innehåller en hoppklass, H&M Show och Dressyrtävling. 

Seger för svenska gymkhanalaget

Svenska gymkhanalaget tog hem Segern i landskampen efter en rafflande och hård kamp. De vann med en halv poäng. Svenskarna hade även den charmigaste ponnyn i sitt lag. En liten vit krutkaramella gav järnet till publikens stora förtjusning.

Svenska laget

Svensk yrvind

Agility

Astrid Lindgrens figurer var huvudaktörer i dagens tävling. Pippi mötte Emils lag, där till slut Emils lag tog hem segern.

Slalom

Gungan

Dagens program

Lördagens program

Postat 2008-04-26 19:35 | Läst 6097 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Göteborg Horse Show - Fredag

Så här ser det officiella programmet och dagsprogrammen för torsdag och fredag - so far. 60 för dom små och 20 för dom stora.

Program

Tyckfelsnisse var med och spelade oss ett spratt i år.

I kväll blir det pausinslag med körning, agility och uppvisning av lotterihästen. Kanske har jag tur och får tid att ta med kameran in i arenan.

Postat 2008-04-25 19:27 | Läst 5763 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Göteborg Horse Show - Torsdag

Två hoppklasser sen var det dags för showinslagen.

Dressyr clinic
Dressyrclinic med Jan Brink

Wångenkusk
Wångenkuskarna står i rad, i väntan på att släppas in i arenan.

Sveriges gymkhanalag
Svenska gymkhanalaget samlade sekunderna innan de lämnar framridningen.

Torsdag kväll

Invigning
Invigning

Postat 2008-04-24 17:16 | Läst 4203 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kotledsinflamation :-(

Fy sjutton. Táta har kotledsinflamation på båda fram och har påbörjat sin behandling.

Sjukling
Sjukling. Foto: Caroline Svensson

Känner att besvikelser och sjukdomar duggar lite väl tätt nu. En liten tröst är att huvudet och kroppen är fullt sysselsatt med annat just nu och ridningen ändå hade fått stå tillbaka under Göteborg Horse Show-veckan. Dessvärre lär väl det ta betydligt längre tid än så innan hon är frisk igen. Men huvudsaken är att hon blir frisk. Inte hur lång tid det tar.

Håll tummarna att inflamationen läker ut finfint och aldrig kommer åter.

Postat 2008-04-24 13:00 | Läst 4142 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa