@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Katt- och fölungar, det är sommar

Det märks att det är sommartider. Kameralinsen dras som en magnet mot dess rara sommartecken.

Fljods föl
Sommarens första islandshästföl i yster galopp


Birmaflickan Esprit med bror och mor, endast 2 veckor gammal.

Diesel
Birmakillen Diesel busar

Postat 2009-06-25 20:53 | Läst 5647 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bröllopsdag och midsommarminnen

Det tog 10 år innan vi förlovade oss, idag firar vi 17-årig bröllopsdag.

Bröllopsfoto

Just på självast midsommarafton var det som vi vigdes i en tom kyrka med två bästa väninnorna som vittnen. Utanför kyrkan överraskade några jobbarkompisar med riskastning. Sen bar det i väg till bröllopsfesten på morbrorns vandrarhem. Plötsligt stannade bilen.

Oj!

Tänk att mina föräldrar kommit ihåg min dröm. Under större delen av min uppväxt hade jag visat föga eller rättare sagt inget som helst intresse för barn och familj. Giftemål såg jag som något "hemskt plågsamt" eftersom jag inte gillar uppmärksamhe.

Där stod en lövad häst-och-vagn och väntade på oss. Måhända kanske inte den mest eleganta men värmen och omtanken om arrangemanget, så var den i mina ögon vackrare än självaste Askungens sagodroska.

Minns stunden hos frissan tillsammans med väninnorna.Mycket tjejsnack och fniss. Mysigt. Möhippan som också var väl anpassad och alldeles lagom för att inte skrämma skiten ur mig. Mina vänner kände/känner mig utan tvekan. Dom är helt enkelt bäst.

Att åren springer iväg är det ingen tvekan om

I år gick yngsta dottern ur grundskolan. Nästa år är det dags för stora syster att lämna gymnasiet. Tjejerna har fått sina första "riktiga" sommarjobb i år.

Vart den där vackra flicka på foto ovan tog vägen är fortfarande en gåta, liksom när det var hon egentligen försvann.

Minnen denna midsommarafton

www.tjorn.se fyller 13 år

Bröllopsdag som sagt

Det är två år sedan pappa insjuknade just på själva midsommarafton. Minns de oroliga vaknätterna och regnet som bara föll. Han gick bort några dagar senare.

Förra midsommaraftonen som blev mammas sista. Glad att vi för ovanlighetens skull tillbringade den tillsammans. Lotsade runt moster och Australienkusinen på hembygdsmuseet som höll god min när Små grodorna bröt loss. Undrar fortfarande vad hon berättade för sin familj när hon kom hem.

I dag har sex små birma-kattungar fötts. Kanske finns där min drömkisse - en liten lila eller blå birmaflicka?

Jodopaxomslag av - Torrbandage - Jodopaxomslag på. Stallet tor x 2. Táta har en hovböld men verkade bättre och riktigt glad och pigg när hon fick gå ut i gröngräset några timmar idag.

På fotofronten ... jo jag har fotat och avmaskat kattungarna idag.

Postat 2009-06-19 22:18 | Läst 3540 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera