** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

En vandringsled i veckan

Vårens motto för familjen är att vi skall beta av en vandringsled varje helg. Det ger tillfälle till frisk luft, motion och inte minst fotografering. Dessutom lär vi förhoppningsvis känna vår hemtrakt lite bättre.

Säbyleden

Sagt och gjort i helgen var det dags för vandring nr 3 den här våren. Efter att ha botaniserat på kommunens hemsida och plockat hem olika broschyrer bestämde vi oss för Säbyleden. En vandring på 7 km i strålande sol med fikapaus längst ut på Säby ö efter ett besök i Stenstugan.

Stenstugan är ett pyttelitet stenhus inklämt i en bergsskreva ca två utedass stort. Historiens vindslag slåren en (eller så är det bara havsbrisen) när man läser att stugan rymde en familj med 6 barn. Så gruvligt trångt, kallt och ensligt det måste ha varit. Undra om de kunde njuta på samma sätt som vi av den vackra utsikten platsen bjuder.

Stenstuga

Bilden jag ville fånga var en annan än vad det blev. När man är i sällskap måste man ta hänsyn till de andra och de vill inte flänga omkring hur som helst bara för att jag skall få till en bra bild. Men jag går tillbaka dit en dag och då tar jag den där bilden.

Inlagt 2007-04-15 20:13 | Läst 5752 ggr. | Permalink
Det ser jättemysigt ut. /Annika.N
Va mysigt det ser ut! Och låter!
Min fru drar ut mig varje kväll!!
En timme!!!
Och i helgen blev det ett par mil...
Skulle vara skönt att få gå bara i helgerna! ;)
Mvh Bengan