Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Har du haft en skön jul?

Vad f*n svarar man på det? Jag ljuger och säger ja. Motsatta svaret ger så många följdfrågor och river upp så mycket känslor.

Nej eller jo det blev väl en vacker och fridefull jul

Barnsligt nog fanns förhoppningen men vuxenhjärnan visste ju så väl. Det blev en märklig julmiddag när det obligatoriska julgästen uteblev. Far kom alltid vid tolvtiden och åt en bit mat med oss alla, småpratade trevligt innan vi bytte  klappar och han åkte hem till sitt.

En sorgsen julafton med ett påklistrat leende och "glatt" humör. Inombords fanns ett stort svart hål som bara inte fick lysa igenom. Tack och lov för flickorna. En svalkande paus ut i kylan, tårar som måste ut och prat om den vi alla tänkte på var nödvändigt och välgörande.

Om jag önskar bara en önskning - kommer du tillbaka då

Efter tårar och kyla lånade vi gästrummet en stund innan vi var mogna att gå tillbaka till julfirandet igen. Kröp under den varma filten, stängde dörren och fortsatte prata. Ett prat som till sist övergick till vanligt tjejsnack och senare mynnade ut i en liten fnisskavalkad när julklappspjamasarna manekängades.

Tuffaste julaftonen hitills men så skönt att den är över. Förhoppningsvis blir det lite bättre nästa jul.

Varmt tack till alla nära och kära. Nu går vi mot ljusare tider.

Fina fådda julklappar:

Extra ljus till bilen
Choklad
DVD Klick
Smörgåsgrill
Duschkit
Strumpor
Mobiltelefonhållare
USB-värmare
Termosmugg
Väska fr Australien

Inlagt 2008-01-05 16:28 | Läst 4118 ggr. | Permalink