Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Hoppfull påskafton

Se sån stil hon har - vår kära islandshäst.
Bedårande och trevlig som få men någon hopphäst lär hon aldrig bli.

Då och då brukar vi hoppa lite som omväxling till uteridning, tömkörning och dressyrträning. Jo, vi är väl medvetna om att hoppning inte är hennes starkaste sida men tyckte ändå att det var dags för lite omväxling. Det är trots allt lösgörande och dessutom får hon lära sig att se var hon sätter fötterna.

Stopp
Vägran. På tok för högt tycker Táta, trots att det bara når henne till knäna.

över
Nästa gång slarvar hon med benen och får med sig bommen. Hiiii vad läskigt ...

Lite bättre
Sen ser det visserligen lite bättre ut men det är meningen att man skall lyfta båda frambenen samtidigt i språnget. Det har Táta inte en aning om.

Vi avslutar dagen med två rena språng över hindret men de finns inte på bild. Då var vi allihop rätt så trötta efter allt hinderuppbyggande och spring efter allt rivande. Men visst är det nyttigt att öva kroppskontroll - även för en islandshäst.

Inlagt 2008-03-22 21:18 | Läst 2386 ggr. | Permalink
på zoo brukar de låta hästarna gå i trapper för att få kontroll på benen....
Svar från Allis 2008-03-23 10:55
Oj då. Det var en ny övning. :-) Dessvärre är det ont om trappor här på landet att öva på.
Här växer de upp i en mycket kuperade hagar. Det underliga är att hon är grym när hon är i skogen. Kan galoppera över stock och sten i upp och nerförsbacke utan minsta felkliv. Men när det står ett hinder på platta marken är det precis som om hon inte fattar vitsen med det. Varför då. Man kan ju faktiskt gå runt eller om jag petar till det med hovarna så blir det lägre nästa gång, tycks hon tänka.
Tack för denna korta berättelse. Den gav mig ett gott skratt ;-)
Svar från Allis 2008-03-24 16:53
Kul att du uppskattade den :-) Idag provade vi igen och det gick faktiskt lite bättre. Så övning ger färdighet även om det är långt ifrån fulländade språng vi talar om. Fast idag hade jag ingen kamera med.