@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

En brusten vision och väntan på det "rätta" ljuset

Ända sen jag insåg att bantningsvisionen gick åt pipsvängen har jag tänkt att jag skall ut och röra på mig lite mer. Ridningen biter liksom inte på fläsket, vilket förmodligen beror på att min kropp är allt för härdad efter 30-år i "branschen".

Funnet och motinsmotivation

Nu har jag hittat en bra promenadslinga med olika längder beroende på humör. Den långa rundan bjuder på en vidunderligt vacker utsikt över Klädesholmen och i horisonten skymtar man en vacker dag fyren Pater Noster.

Fickkameran fick följa med första gången och andra gången fick den riktiga följa med. Vad hjälper det när man prommenerar fel tid på dygnet. En vacker morgon beger jag mig upp på klipporna. Gäller bara att glömma att dra ner rullgardinen så att jag vaknar innan det är försent.

Klädesholmen

I morgon blir det ingen morgonpromenad. Har båten och bilen på Blocket så morgondagens prio ett är fejning och puts av båt.

Postat 2008-04-11 18:48 | Läst 2510 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

15. Fluga frá Dalvik

Fluga är ett islänskt gammalt sto- och sagonamn och betyder just fluga.

Fluga och Snarfagri

Fluga är en direktimport från island och kom till Sverige med föl i magen. Fölet blev Sundby's första islänning som fick gården i namnet - Flugar från Sundsby.

Nyfödd Snarfagri och Fluga

Fluga är inte en särskilt social men inte heller skygg eller tycker illa om att bli hanterad. Nöjdast verkar hon när hon får rå sig själv och följa flocken.

Postat 2008-04-08 19:45 | Läst 2874 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jackpot i blodbussen

Så har man lämnat blod för första gången i sitt liv. Det var en helt ny upplevelse och inte särskilt märkvärdigt.

Fick fylla i en hälsodeklaration och fick sen slå mig ner och vänta på min tur. Vi var några stycken som satt där på den pyttelilla soffan och underhölls av expeditionspersonalens roliga historier.

Vid inskrivningen fick man välja mellan fyra olika "presenter". Bland valen fanns t-shirt, mugg, trisslott eller skänka pengar till hjärtforskning för barn. Valde det sistnämnda enklast och kändes som ett bra val just idag.

Stickning med utdelning

Efter en stund var det min tur att hoppa upp på den sköna sitt-/liggbritsen. Sköterskan bestämde sig för att sticka den vänstra armen men si det ville sig inte. Ådern låg för djup och sköterskan såg olycklig ut och bad tusen gånger om ursäkt.

Efter misslyckandet fick jag byta brits till en på andra sidan bussen, så att de kunde komma åt den andra armen istället. En annan sköterska fick pröva lyckan.

De täckte mig med vita pappersdukar - för eventuellt sprut - berättade hon uppsluppet :-o

Sen kom hon nog på vad hon sagt och såg förskräckt ut och försökte lugna "nybörjaren". Fick återigen säga att det gör inget - jag är tålig och inte särskilt ängslig.

Så stack hon till och en elegant liten blodstråle landade i ett fint pärlband över min röda tröja. Nu skämdes hon ännu mer. Själv kunde jag inte låta bli att fnissa för mig själv. Hon träffade ju rätt och kallt vatten fixar det mesta i blodväg, i synnerhet på mörka tyger.

Ursäktande bad hon åter igen om ursäkt och sa att nu blev det en skvätt-shirt. Tänk att man får grejer om det går lite galet. Faktum är att jag fick precis samma känsla som när man som liten fick en guldstjärna hos tandläkaren. 40+ och så barnsligt glad *generad*

Nonsensbild

Kontrollerad, nöjd och med nya kunskaper tågade till sist ut ur bussen med vetskapen om vilken blodgrupp jag har(hade visst en en väldigt ovanlig en), godkänt blodtryck, järnvärde och med en stor t-shirt i väskan, två Mer-festisar och en macka skvalpandes i magen. 

Postat 2008-04-07 20:26 | Läst 2582 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

På minuten och helgen som gick

Sitter lite småmör men nöjd i soffan och tittar på Parlamentet och surfar runt på fs. Kommer plötslig ihåg det gamla radioprogrammet "På minuten".

En period i tioårsåldern bodde jag hos min farmor och på P1 gick På minuten med Lennart Svahn och andra gamla skådisar. Farmor satt vid bordet och köket luktade kaffe själv satt jag på golvet och ritade eller höll på med något annat småpyssel Det var såååå himla mysigt. Känner ett sting av saknad av farmor som är borta sedan länge och saknaden efter min far sätter hastigt och oväntat nya djupa spår. 

Undrar om det går att få tag i några program. Det vore kul att få höra om man tycker att det är lika mysigt som vuxen. Faktum är jag har den gamla radioapparaten kvar - tyvärr har jag målat den rosa någon gång i min ungdom. Den låter fantastiskt bra i sitt träschassi men ser inte klok ut. (Får nog ta och leta upp den och ta en bild och komplettera bloggen med ... en vacker dag.)

Kära nån det har varit en riktig händelserik helg

Táta har tappat en sko vilket innebär att ridningen blev lika med 0. Tog tillfället i akt bestämde redan på fredagen att se till att få lite gjort i helgen. Faktum är att jag är nöjd med vår insats.

- Har äntligen fått tapetserat klart köket och målat och fått upplisterna.
- Varit och tittat till båten.
- Beskurit fruktträden.
- Luftat båtdynorna.
- Köpt ny diskbänksbelysning.
- Köpt nya gardiner och rullgardin till sovrummet.
- Ersatt trasiga plafonden i hallen med en ny
- Börjar planera renoveringen av yngsta dotterns rum.
- Tittar på golv och tapeter på Bauhaus för att få lite ideer
- Varit i stallet och tittat till Táta, så klart.

Nästa helgs mål

- Nu återstår bara att elektriken kommer och kopplar färdigt elen.
- Táta är utlånad till tävling kanske åker dit och fotar lite.
- Promenera mera.
- Annonsera bilen
- Städa och olja båten.
- Kanske dags att lägga ut båten på Blocket, vi får se.

Vandring

Postat 2008-04-06 21:00 | Läst 3460 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera