@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Otrogen

Jo nu är det så och det är inget att göra åt. Inget jag är stolt över. Kunde inte låta bli. Herre gud, jag som är dig ständig trogen. Skulle bara ... med inget annat än vänskap i tankarna ... titta förbi. Blev fast, faschinerad och sen var det ogjorda gjort.

bloggen
webberiet.blogspot.com

Plötsligt levde fingrarna sitt eget liv över tangentbordet och vips hade plats för dåliga fotografier och ohämmat trams sett dagern.

f'låt

Postat 2008-08-22 21:45 | Läst 2953 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

33. Örn från Sundsby

2008

"Vårt" första musblackföl föddes med den karraktäristiska ålen. Ål förresten den såg mer ut som en huggorm den lilla zigzag-linjen längs ryggraden.

Funderade efter ett passande namn efter som det är kutym på Island att döpa hästarna till någon som speglar personligheten eller utseende, men kom inte på något.

Örn fick han på grund av sitt fina påbrå och stolta uppsyn.

Följ hans uppväxt och se fler bilder på Örns hemsida.

Postat 2008-08-17 16:51 | Läst 3487 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Inte vilken häst som helst

Segelbåtar och sjöhästar eller är det en flodhäst?. En lördag med flera blöta inslag. Vi är många som uppskattar vatten även om jag föredrar att beskåda det från fast mark. Som igår när jag följde med dottern på en skogstur. Ridturen avslutades med en uppskattad aktivitet i solen.

Muldyk
Om man kör ner mulen kan man blåsa bubblor ... eller

Gräsligt
... hitta något gott och sandigt. Inga problem, enkelt att sköja bort ...

Smisk
... men jäklar var dom slåss.

En bra häst reder sig själv. Tur att hon är islandshäst och inte flodhäst som måste dras med sådan blöta gräsligheter dagarna i ända.

Sm sagt: vatten är aldrig tråkigt, alltid varierande, rent av underhållande. Man skulle kunna säga samma sak om islandshästarna. Vad vore livet utan våra stolliga, vattensälskande isis.

Postat 2008-08-17 13:23 | Läst 3894 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tjörn Runt - en landkrabbas bildberättelse

Lördag 15 augusti 2008

Segel

Det verkar ha gått troll i Tjörn Runt. Under alla de år jag har hört talas om tävlingarna har jag inte hört om en enda tävling med perfekta väderförhållande.

Samma sak i år.

Förvisso ett mycket publikvänligt väder, varmt och skönt med strålande sol. Vinden var det värre med, eller ska vi säga sämre, 0,3 sekundmeter är ingen hit för snabbseglare.

Tomt
Efter drygt fyra timmars tävling har iallafall alla båtar har lämnat startområdet, men dom är inte långt bort. Vänder blicken mot väster och där har vi dom.

Kav lugnt
Havet är kav lugnt och från utsiktsplatsen ser vi de sista båtarna i startfältet.

Eftersläntrarna
Samma grupp fotad lite mer från ovan.

Vi tar bilen och åker vidare men först ...
Färjeläge
... gör vi ett kort stopp för att titta på gamla färjeläget. Minns timmarna i bilkö, utsikten från färjan där man sakta såg Tjörnbron växa ihop bit för bit.

Passar på att ta en bild till på bron. Den är ju så tacksam står så till ;-)

Eftersläntrare
Så kommer vi lite närmare inpå två av dom sista båtarna. De verkar ha fått lite vind i seglen och kryssar så sakteliga. Från land hörs samtalen tydligt från båtarna. Något dom verkar helt ovetande om men som ger ett extra underhållningsvärde :-)

Vidare till nästa utsiktspunkt med hopp om fler båtar.

Skimrande
Jo men visst fanns här fler båtar, skimrande, glittrande ....

Någon har gett upp
... långsamma? Tja, någon verkar antingen ha tagit en paus eller helt enkelt gett upp. Kanske lika bra det.

Äntligen vind
Dagens sista bild från mig, tack och hej!

 

Postat 2008-08-17 11:17 | Läst 4993 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sommarsummering '08

Nu när sista semestertimmarna sakta börjar ta slut känns det som om sommaren flugit förbi utan att någonting särskilt har hänt. Så är det naturligtvis inte. Just därför är det bra men en blogg så att man kan rannsakar sitt minne och får tankarna svart på vitt. Bättre sommar i år än förra året, absolut. Se bara idag - just hemkommen från en biokväll i stan med middag med familjen.

Förra sommaren

Jämfört med sommaren 2007 så är detta en mycket ljusare sommar. Då menar jag inte bara vädermässigt. Faktum är att förra sommarens evinnerliga regnande var helt passade. Från den dag far insjuknade tills hans begravning regnadet det varje dag. Inte konstant men varje dag. Det är just så jag minns den sommaren - ensamma promenader, himlens tårar och mina blandades och en stor stor saknad.

Nu har det gått ett år och jag börjar verkligen förstå att han inte kommer tillbaka. Antar att det år någon ny sorts fas. Förra året befann jag mig troligen någon form av chocktillstånd, i år är det något annat. Lättare men samtidigt stundtals väldigt sorgfyllt. Har lärt mig att man är ganska naiv i sin sorgebearbetning. Som fyrtioåring säger förnuftet en sak och hjärnan förstår men hjärtat, det är liksom inte i samma "mentala fas". En trots allt tröstfylld insikt som det bara är att lära sig att leva med.

Life goes on

Tja vad har då hänt i sommar?

En ledsam arvstvist har lagt sordi på hela sommarstämningen. Det som verkat så bra fick ett grovt bakslag. Min syster och jag är pappas enda arvingar. Tråkigt nog var vi tvugna att anlita advokat när det uppdagats att vi inte fått ut pappas kvarlåtenskap.

Snopet

Första riktiga semester på 7 år fick sig också ett bakslag när det visade sig att "vikarien" plötsligt befann sig utomlands.

Ny fas i föräldraskapet

Äldsta dottern reste utomlands på egen hand för första gången. Ack vilken prövning för en stackars mor. Men nu här hon tillbaka och supernöjd. Läs mer "Hon har lämnat mig"

Kattbryderier

Inga kattungar och Ariel har kanske FORL. Operation i slutet av september. Vill så gärna ha en blåmaskad hona efter Ariel och till sist hittade vi en. Visserligen ung och oerfaren men vi chansade och skickade dit Ariel som är en erfaren kattmamma. Tyvärr utan reslutat. På grund av operationen kan vi inte betäcka Ariel innan vi känner till hennes hälsotillstånd. Positivt nog har hanen gett flera avkommor så om allt går bra med Ariel blir det ett återbesök dit.

Vandring hos unghingstarna

Gjorde en underbar vandring runt Hästholmen med ungar och syster. Hästholmen där unghingstarna tillbringar sommaren.

Het renovering

Vi har t.ex. totalrenoverat yngsta dotterns rum. Det får se ses som en bragd från min egen och min makes sida. Det är ju inte precis vår favoritsysselsättning, men bra blev det, även om det tog sin tid. Renoverade just de två veckor då det var som varmast. Dagen efter rummet stod klart - stod regnet som spön i backen.

Varmt och gott

Vattnet har varit rekordvarmt 22.8 grader toppnoterades på hemsidan och i luften 30 grader. I flera dagar. Två dopp blev det för min del. Promenerade mycket i början av sommaren innan renoveringen satte igång.

Något lurt med Táta

Ridningen har gått på sparlåga. Dels på grund av för varma dagar då insekterna varit en plåga för både häst och människa och dels för att det är något lurt med hennes trav. Traven blir stundtals oren och hon ger intryck av att vara halt. Men alla hältutredningar och veterinärbesök visar inte på några som helst fel. Sist fick hon en kiropraktorbehandling som visade positiv effekt efter att ha knådat loss en förhårdnad i ländryggen. Så nu är det mycket överlinje och lösgörande arbete som gäller. Det ger effekt, absolut. Rätt uppvärmning och vips är orenheterna borta. Slarv och dom är omedelbart tillbaka.

Sensommarplaner

Nu på sensommarkanten går funderingarna på om vi ska bygga en kattgård i trä och nät eller köpa en färdigsvetsad. Prismässigt går det på ett ut. Vi får se vad det blir.

Postat 2008-08-10 22:16 | Läst 2671 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa