Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

När någon ljuger ...

... dig rätt upp i ansiktet. Vad gör du då?

Det var just precis vad som hände mig häromdagen. Faktum är att jag blev så chockad att jag inte kommit till sans förrän idag. Att jag har jag fått lögnen bekräftad, gör mig inte mindre besviken.

Litade och trodde att det fanns en ömsesidig respekt. Så fel jag hade.

Själv lärde jag mig tidigt, precis som de flesta andra människor, att det är fult ljuga. Det svåra med lögner är att hålla ordning på alla osanningar. Förr eller senare blir lögnen genomskådad. Det var något jag upptäcke redan i småbarnsåldern. Då och då under livets gång testar man gränser, det ingår liksom i utecklingen. Man lär sig ibland den hårda vägen. Efter ha blivit genomskådad efter en lögn i bardomen var skammen så stor att jag beslutade mig för att aldrig ljuga. Det är fortfarande en av mina viktigaste livsmotton. Det är något som jag förväntar mig att även andra vuxna lever efter.

Är det jag som är naiv eller ...

Att möta vuxna människor som fortfarande inte insett hur lätt det är att genomskåda och kontrollera en lögn gör mig så oerhört förvånad. Efter några dagars insjunkande är jag dessutom ordenligt förbannad.

Ett tillstånd jag inte alls är bekväm med. Vad fasen gör man .. jag vill vara glad och tro alla om gott.

 

Inlagt 2008-06-28 21:18 | Läst 4125 ggr. | Permalink
Skitenkelt, bara konfrontera personen och fråga vad han menar, sedan kan man spola bort dom från ens liv, vad skall man med folk som ljuger för en till?
Jag tycker du skall forsätta tro gott om alla.
OM man går omkring ständigt på sin vakt och utgår från att alla ljuger, vad är det för liv?
För alla är vi ju olika, om detta med lögnen fått dig vakna upp och inse att det finns mäniskor som haft en annan livnadsbakgrund och inte kasnke ser på ärlighet på samma sätt får man väl kanske se det som positivt mitt i all den chock jag förstår du upplever. En insikt om hur rädslan för att inte duga påverkar oss människor. Jag tror det är det altt handlar om när det gäller lögner.
Man KAN aldrig veta vad andra tänker eller känner, man kan inte förändra någon annan? Bara sig själv..Det enda man kan själv göra är ju att vara så sann i sig själv som man möjligtvis förmår.. och agera så som man själv hade velat bli bemött i samma situation....
Mhv Anna