Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Så manipulerades bilden på kungen

Så manipulerades bilden på kungen

Flashbackgrävarna som hittade bilderna som Terje Hellesø klippt in i sina naturbilder har nu hittat var Mille Markovic tagit bilden på kungen som klippts in i den påstådda övervakningsbilden.

Expressen kom nyligen över den bild som Mille Markovic länge hävdat föreställer kungen tillsammans med lättklädda damer. Tidningen har låtit tre bildanalysföretag analysera bilder och de har alla sagt att ansiktet med största sannolikhet är inklippt.

Flashbackgrävaren "Stig-Britt" har nu hittat originalbilden som kommer från en tv-intervju från 1976 med kungen och Silvia. Intervjun ingår i ett avsnitt av tv-programmer "100 höjdare" som ligger på You Tube.

Hovets informationschef Bertil Ternert säger till Expressen att han uppskattar att bilden granskats.

Läs Expressens intervju med "Stig-Britt".Av Magnus Fröderberg
Publicerad 2011-12-20. Läst av 45025 personer.
3000 kr rabatt för Plus-medlemmar på resa till Klassiska Masai Mara, Kenya 12 - 17 november 2019

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2011-12-20 11:28   Magnus Grimmer
Skönt att kungen kan få lite upprättelse. Humor att bevisbilden var så uppenbart retuscherad.
2011-12-20 11:34   gsoul
Fake eller inte, det absolut mest intressanta var ju hur kungens vänner reagerade. Tydligare bevis på att kungen ofta roar sig på detta sätt har jag svårt att se =)
Pettran   2011-12-20 11:37
Han får väl gå på strippklubb om han vill, det är väl en diskussion som han får ta med kärringen hemma och något som resten av folket ska ge blanka fan i. eller?
Eric Hale   2011-12-20 11:58
@ Peter

Nja, jag vet inte det... Så länge mina skattepengar används till att bekosta en livsstil jag inte riktigt sympatiserar med och han ska föreställa en av Sveriges främsta representanter och förebilder kanske jag tycker att det har lite med mig att göra... Hade han varit privatperson så hade det varit en sak, men nu är han inte det. Så det är klart att det angår oss vad han har för sig - oavsett om det handlar om att gå på strippklubb eller något annat.
microo   2011-12-20 12:11
Det intressanta här är att se att manipulerade bilder hittas, nästa gång rör det sig om viktigare saker!
Att denna bild var fejk påverkar inte sakfrågan om Kungen var där eller ej utan att det inte går att ge offentlighet åt manipulerade bilder hur som helst!
gsoul   2011-12-20 14:23
Jo, precis som andra skriver så får han göra precis vad han vill om han bekostar sitt leverne ur egen ficka. Men jag är inte speciellt sugen på att sponsra honom med sånt och han har väl (hittills iaf) inte haft några krav på att redovisa hur han spenderar mina skattepengar.
Num Wistbacka   2011-12-20 15:11
Nog har kungen betalat detta med sin egen lön ur egen ficka. Problemet är väl att lönen kommer från stadskassan, dvs våra (rättare sagt era; jag är från Finland) skattepengar.Eller? Har jag missat någon detalj om betalandet också?

Det vore en helt annan sak om det skulle ha varit så som det hände med en stadsdirektören för Vasa stad här i Finland som satte upp räkningen från sitt shoppande, som han gjorde på sina affärsresor, på stadens bekostnad, medan han själv fick full lön som inte då nyttjades för detta shoppande. Det är oacceptabelt.

Sen det faktum att Kungen varit på stripklubb är väl ingen större sak. Jag skulle förvänta mig sådant av en person i hans ställning. Är det någon som kan verifiera detta som min mamma berättade, att det i DAM-tidningen hade sagts att Silvia varit ett hårsstrå ifrån att ta ut skiljsmässa pga denna skandal?
M.Nordh   2011-12-20 18:02
Håller helt med Peter!
Peter-L   2011-12-20 19:58
"Fake eller inte".... Vem kan ta dig och ditt inlägg på allvar efter en sådan kommentar? Kungen har väl all rätt att roa sig och dina skattepengar hade t ex nog gjort störra nytta i Grekland eller i Milles ficka... Något annat har jag svårt att se.... =)
Morphen   2011-12-20 22:43
Skall alla offentliganställda i Sverige leva efter dina normer? För du bekostar ju allas deras levene och livsstil, även om de plockar pengarna ur sina fickor, för det är ju skattekronor det med, eller !? ;)

Man skall inte blanda in apanaget (som används för att representera landet Sverige) med hans egna privata pengar.

Tror knappast OM kungen skulle gå på strippklubb skulle belasta apanaget med denna kostnad. Dessutom är det inte olagligt att gå på strippklubb. Ännu mindre för kungen som inte kan åtalas eller bestraffas. Det är som tidigare påpekats en privatsak mellan honom och hans kärring... ;)

Mille skulle nog behövt öva lite mer på Photoshop innan man ens funderade på ett montage, som detta som vart så uppenbart fejkat..
J. Patric   2011-12-20 23:05
Det spelar ingen roll om kungens egen lön kommer från staten. Det är hans egna pengar, som han får spendera hur han vill, så länge det är lagligt.

Det finns många stats- landstings- och kommunanställda här i landet, vars löner bekostas med skattemedel. Det vore fel om vi skattebetalare ska bestämma över vad t.ex. en sjuksköterska får använda sin lön till, eller hur?

Det handlar snarare om att Kungen är en officiell person, och vad man anser vara moraliskt för honom, även som privatperson, att göra. Personligen bryr jag mig inte om ifall Kungen skulle gå på strippklupp eller köpa en porrtidning. Även om han är en officiell person så unnar jag honom ett privatliv.

Kungen använder ju skattefinansierat vatten på toaletten, men ger det ett skäl för oss att kameraövervaka honom på dass? ;-)
Anders F Wester   2011-12-21 05:40
Jag är bestämt inte monarkist, eller royalist på något sätt. Jag såg mer än gärna att kungahuyset avskaffades.
Men jag har inget emot kungen som person !
Han har ju knapast bett om at tfödas in i den rätt speciella siotuation har rpkar befinna isg i.....
Jag håller med om det här att det som gäller andra offentliganställd gäller också kungen.
Hurvida han går på stripklub eller ej är enligt min mening fullkomligt hans egen sak, så länge det inte är förbjudet enligt lag - och det är det ju inte !
Själv tycker jag stripklub är ganska oskyldigt egentligen.
Jag tycker det är fruktansvärt som kungligheter behandlas egentligen. Som kunglig är du ständigt i mediernas sökljus, och minsta felsteg riskerar att bli , eller struntsak riskerar att bli upblåst till vansinnespropotioner, trots att 99% av alla skriverier om kungahuset egentligen saknar någon som helst substans !
Jag fåorst¨år ärligt talat över huvud taget inte poängen i att intressera sig det minsta för vad kungafamiljen företar sig. Det enda som äger intresse är at det är en i grunden odemokratisk institution, som kostar en massa onödiga pengar. Mendet vet vi ju allihop egentligen !
Någon enstaka g¨ng har det suibstans, som när han åker utomlands och ger uttryck för sin beundranm för en eller annan diktatur eller så......

Men snubbens sexualliv, vem som sytt drotningens bröllopsklänning, och hur ofta han har torskat för fortkörning, och vederbörandes alkoholvanor etc. är bara tomt pladder för att höja lösnummerförsäljningen!

Jag tycker närmast synd om de stackars mäniskor som dagligen förföljs av paparatzisnubbar och almänt oseriös press osv. Bara för att dom råkar vara kungliga. DIANA DREVS DIREKT IN I DÖDEN AV DE HÄR MÄNISKORNA ! ! !
Det är nästan ett argument för att avskaffa monarkin i sig självt !

Om jag hade utsatts för en grej i den här stilen hade jag blivit vansinnig,oavsett min situation ! Det finns folk som har mördat för mindre !

Man får inte smutskasta kränka folks intigritet, eller vända sig mot kungen som person bara för at man är emot monarkin !
Men visst: låt oss bara avskaffa fåneriet och införa demokrati i stället !
Svar från froderberg   2011-12-21 11:01
Det är helt fel i sak att Diana drevs i döden av paparazzifotografer. Hon dog därför att chauffören var höggradigt berusad och att hon inte hade på sig säkerhetsbälte. Bilen höll dessutom en väldigt hög hastighet. Polisutredningen är solklar.
Pettran   2011-12-21 11:18
Nu är det ju så att kungen har en egen PRIVAT förmögenhet, tyvärr är det ju många som tror att han köper en massa eget skit för sitt apanage, mer än hälften av det går till Hovstaterna, resten är "lön"

Men vill vi att han ska redovisa alla sina privata utlägg så är det ju bara för alla offentliga personer avlönade av staten att göra detsamma, någon vill säkerligen veta om Herr Reinfeldt köpt en ny mjuk rabbit till kärringen i julklapp.

Det är inte heller olagligt att gå på strippklubb, å andra sidan är han åtalsbefriad (ifall det nu skulle vara olagligt)
Anders F Wester   2011-12-22 07:09
OK, det är möjligt att du har rätt. Jag har inte kollat saken faktiskt, utan skrev fritt ur minnet, och så vitt jag kunde minnas så figurerade det en paparazifotograf, som förjde efter dem.
Men det är mycket möjligt att det aldrig funnits någon paparazifotograf som kört efter dem, och det är kanske också möjligt att det kan bevisas på ett eller annat sätt att fotgrafen i fråga i annat fall inte på något sätt påverkat bilkörseln. Om det förhåller sig så, så tar jag givetvis tillbaka det skrivna.

Paparazifrotograf eller ej, är det givetvis inte på något sätt acceptabelt att köra kraftiogt berusad. ( och heller int "måtligt berusad", eller "lättare berusad" )

Det eventuella sakfelet är emellertid endast en liten del av ett större resonemang , som i huvudsak snarare bygger på ett fullkomligt subjektivt åsiktskomplex, än på objektivt iaktagbara fakta. Därför har exemplet en ganska obetydlig betydelse för själva poängen i mitt inlägg.

Jag tycker att "paparazi-metoder" kanske kan vara legitima om det har ett "högre syfte", så att säga. Altså när det är så pass mycket substans i det fotografen vill säga att, den kränkning man utsätter eventuella skadelidande för rimligen kan anses vara obetydliga i förhållande till det man vill berätta med bilden i fråga. Men det är inte fallet med frågor som om kungen har varit på striplubb, eller om den ena eller andra sångerskan har trosor eller inte när hon är ute och roar sig etc. Jag hade ogillat den här sortens "avslöjanden" även om bilderna hade varit äkta.
Har inte koll på Svensk lag i det här sammanhanget, men jag tror den är OK som den är, så det är absolut inte ett sätt att argumentera för lagskärpningara omkring vad man borde få plåta eller så. Jag tror helt enkelt det är en fråga om personlig etik, och att man som fotograf själv bör hålla sig med ett visst moralkodex - gärna ett som inte är strikt baserat på intjäningsmöjligheten......

Principen i det jag försökte säga är altså fortfarande densamma, och den står jag för.
Men givetvis skall man rätta mig när jag i hettan och hastigheten sprider felaktig information omkring mig.

Så jag väljer att be om ursäkt för min lite lättsinniga hantering av sanningen - men jag trodde det förhöll sig så bara.......
bentelkalb   2011-12-22 11:45
Dina skattepengar beskostar alla offentligt anställdas löner, får vi inte heller gå på strippklubb då? Kungen har ju faktiskt en del privata pengar, vad han gör med dessa är hans sak. Dessutom, vem fan bryr sig vad kungen gjorde på 70-talet? borde vara rätt preskiberat vid det här laget, han har varit unga han också. Det som folk borde reagera över är medias sätt att fortsätta hålla liv i detta för att tjäna pengar och sälja lösnummer, det är vidrigt.
Henry Fredrikson   2011-12-22 12:57
Sandlådenivå på denna diskusion.
Se Dig om i världen och ta tag i ett riktigt problem. Det råder ingen brist på dem.
Svält, överbefolkning, förtryck, miljöförstöring, utfiskning av världshaven.........................................................................................
Charlie Brown   2011-12-22 17:00
Vad har den här kommentaren om kungens vänner och den efterföljande diskussionen om financieringen med saken att göra? Det saken här handlar om är en bildmanipulation som använts på ett sätt som närmast får kallas förtal av Sveriges statsöverhuvud. Sådana tilltag borde föranleda åtal oavsett vem de drabbar.
2011-12-20 11:40   Zoran Ladinek
Håller helt med Peter. :-)
Jimmy Ekdahl   2011-12-20 19:12
Jag med. Om ni har svårt med att Kungen roar sig med "era" pengar så vill jag passa på att tacka för det ekonomiska stöd ni ger mig genom skatten (arbetar på ett statligt verk), det stödet har gett mig bla. flyglektioner och ny kamera. :0)
2011-12-20 12:40   Christian Hemborg
Riktigt jäkla dåligt bildmontage!
Det är ju så enkelt att göra små ändringar i ansiktet att det blir närmast omöjligt att hitta originalbilden. Amatörer!
Men eftersom kungen och hans vänner reagerade som de gjorde, finns all anledning att tro att det kan finnas äkta bilder på kungen i tveksamma sammanhang.
För övrigt tycker jag inte att det är okej att gå på strippklubb för sina privata pengar. Men eftersom kungens pengar kommer från skattebetalarna är det inte okej. Inte för mina pengar i alla fall!
Svar från froderberg   2011-12-20 13:06
Menar du att det är okej för privatanställda att gå på strippklubb men inte för offentliganställda?
Christian Hemborg   2011-12-20 13:36
Jag menar att det inte är okej att gå på strippklubb om staten betalar. Och så vitt jag vet är det just staten - vi skattebetalare - som ger kungen alla hans pengar.
Vill han bestämt gå på stripklubb får han väl ta ett extraknäck. Kanske sälja jultidningar...
Tortor   2011-12-20 13:46
Men det är många människor som får sin lön utbetalad av pengar som har sitt ursprung i skattepengar.

Det vore så skönt om folk kunde tänka längre än deras näsa räcker..
Christian Hemborg   2011-12-20 14:52
Det är väldigt stor skillnad på att använda sina egna intjänade pengar eller använda arbetsgivarens pengar.

Det vore så skönt om folk kunde tänka längre än deras näsa räcker..
Tortor   2011-12-20 15:04
Det är klart det är stor skillnad, det vore ju ren stöld issåfall. Men det är väl inte det frågan gäller hoppas jag?
Jimmy Ekdahl   2011-12-20 19:26
Tänk på det nästa gång du försöker smita från skatten eller momsen, då är DU som tar pengarna från de andra. ;0)
Peter-L   2011-12-20 20:04
Fulpolitiska spekulationer...... Billigt!!! Amatörmässigt.
KGS   2011-12-21 00:25
Så du menar att han inte alls jobbar för sina stålar? Tror nog han jobbar mer än många avdankade riksdagsmän som behåller sina löner, år efter år. Och vad han gör på sin fritid med sina slantar är inget du behöver bekymra dig om. Fast nu verkar det som om han inte gjort just det här på sin fritid, i varje fall inte där och då.
Henry Fredrikson   2011-12-21 02:05
Vilket samhälle vi får om arbetsgivaren ska bestämma vad en löntagare får använda sina pengar till. Det samhället vill inte jag leva i.

Däremot ska kungen, som alla andra, leva efter våra gemensamt bestämda lagar.
2011-12-20 12:50   fototrum
Kanske en Naturfotograf kunde gjort en bättre manipulering....
KGS   2011-12-21 00:27
Då hade vi fått se ett lodjur på strippklubb :-)
JensEkberg   2011-12-21 12:18
Trodde mest man fick se bävrar o möss ;-) på stripklubb
2011-12-20 12:50   Kristian Berlin
Det roligaste är nog hur "photoshoparen" blandat bilder ur olika tidsåldrar, kungen från 70-tal, underkläder från typiskt 2000-tal.
och sen när man inte lyckats med färgerna gör allt svartvitt.

@Peter
Nej det är inte ok att kungen frotterar sig med kriminella går på porrklubb och har kaffeflickor och gud vet allt, vill han vara en privatperson så får han abdikera först.

Så länge han är Kung ska ha förvalta den titeln klanderfritt.
och kom inte och säg att han bara är människa ´, vi vanliga medborgare har inget apanage.
2011-12-20 12:58   krukvaext
*föreslår rättning av artikeln*

Gruppen "Flashbackgrävarna" har inget alls att göra med denna upptäckt. All cred ska gå till användaren Stig-Britt som självmant låg bakom hela avslöjandet. Det finns inget samband mellan detta avslöjandet och Terjes avslöjande, förutom att båda avslöjandena skedde på ett och samma internetforum.

Gör om, gör rätt.
Svar från froderberg   2011-12-20 13:07
Pressmeddelandet från Flashbackgrävarna lyder: "PRESSMEDDELANDE/BREAKING NEWS: Flashbackgrävarna har avslöjat hur kungabilden är terjad!"

Med hänvisning hit: http://terjadefoton.wordpress.com/2011/12/19/ingen-rast-ingen-vila-kungen-bevisat-terjad/
krukvaext   2011-12-20 13:11
"Pressmeddelande: En Flashbackgrävare har avslöjat hur kungabilden är terjad"

http://terjadefoton.wordpress.com/2011/12/19/pressmeddelande-flashbackgravarna-har-avslojat-hur-kungabilden-ar-terjad/

Skulle ändock vilja påvisa att det inte finns något egentligt samband, förutom att användare Stig-Britt även var delaktig ett tag i Terje-tråden. Men detta är ingen kollaborativ insats, så att ange det som plural låter helt fel. En person som har gjort detta, en person som borde få all cred för detta.
Svar från froderberg   2011-12-20 13:19
Det står också i artikeln att det är Stig-Britt som gjort upptäckten.
krukvaext   2011-12-20 13:21
Ja, jag ser det, artikeln i sig känns bra, men ingressen är felaktig.

"Flashbackgrävarna som hittade bilderna som Terje Hellesø klippt in i sina naturbilder har nu hittat var Mille Markovic tagit bilden på kungen som klippts in i den påstådda övervakningsbilden."
2011-12-20 13:10   Tortor
Tack Peter,!

Äntligen en bra kommentar om detta. Klart det inte är nån stor sak detta.

Det finns mycket som folk kan ha synpunkter på vad som är fel eller inte, men så länge det är fullt lagligt så är det förstås helt ok.
Ska vi bestämma om det är fel eller rätt om kungen väljer att spela på trav, eller spela tv-spel som är våldsamma?

Vi alla har garanterat alla använt oss av företag som ägts av någon kriminell, allt från våldsmakare eller skattesmitare. Det kan vara vem som helst, klädhandlaren som slår sin fru eller betalar svarta löner. Detta kan vi naturligtvis inte hindra att det sker, varken för oss själva eller kräva att andra ska göra det.

Sen tror jag att Kungen även har egna privata pengar som han får göra vad som helst med precis som alla andra.

Det om att vi inte ska tillåta honom att besöka fullt lagliga ställen är helt befängt. Ska vi säga så till lokföraren också, ”jag vill inte att mina biljettpengar ska gå till stripklubbsbesök”. Så han måste skriva på ett avtal att han inte får besöka stripklubbar för sin lön. Eller förskoleläraren som också får lön ur skattepengar ska inte hon få gå på stripklubb heller?

Moralpaniken sprider ut sig och det är mycket värre än om vår Konung besöker ett ställe där vackra damer dansar nakna. Det är ju nåt som många uppskattar och blir glad av. :)
gsoul   2011-12-20 14:27
Återigen, avskaffa apanaget och kungen får göra preciiiis vad han behagar. Alla glada?
Tortor   2011-12-20 14:57
Apanaget går till mestadels underhåll av slottet, museum och parker, vore verkligen trist om denna kulturskatt fick förfalla bara för att vissa människor ska vara så avundsjuka. Resten går till kungafamiljens OFFENTLIGA representation. Denna representation består av ca 50 miljoner, d v s 5,50 kr per person i sverige.

Observera att det är pengar till hela kungafamiljens offentliga representation så det är inte så att kungen får 50 miljoner i lön han kan spendera fritt.

Jämför detta med vad en viss person som springer omkring och sparkar en boll på en gräsplan tjänar så är det småpengar.
cango   2011-12-20 20:35
"Det finns mycket som folk kan ha synpunkter på vad som är fel eller inte, men så länge det är fullt lagligt så är det förstås helt ok."

Tidelag är full lagligt ännu. Är det också helt ok? (min poäng är att lag och rätt inte alltid är riktigt rätt)
2011-12-20 14:27   AxNy
Precis som de alla andra så är Kungen bara en mänska att han inte ska få roa sig är bara befängt. Sen är ju inte bilderna direkt nya heller, detta var väl något som han gjorde för en 20-30 år sedan?
Jag kan inte för mitt liv förstå varför aftonhoran tvunget ska dra upp det. Eller jo det kan jag ju på sitt sätt, de är och har alltid varit emot Kungafamiljen och så vill de självklart sälja sin förbannade skvallerblaska till många "blåögda" svenskar.
Men det är skönt att han äntligen fått lite upprättelse nu när det har kommit fram att bilderna är fejkade.
Sen finns där väl inte en enda här på forumet som inte kan säga "jag har aldrig gjort något dumt i hela mitt liv som jag inte ångrar".

Låt Kungen vara ifred, han är inte mer än mänska som sagt och alla gör vi våra misstag.
2011-12-20 15:11   Karl2
En statsanställd Kung har också egna pengar. När han fått sin lön eller sitt arvode, är det hans egna privata medel om än det är våra skatter, som strömmat till.
2011-12-20 16:32   Blametheguybelow
Tycker det är lite märkligt att folk säger att "han gör det med mina skattepengar". För det första har han knappast bett om att få den position han har, enl. mig har han gjort enorma uppoffringar för sverige bara genom att acceptera den position andra satt honom i.
För det andra är det väl så att han faktiskt gör en del nytta och därför ska få lön för mödan, vad han gör med sin lön ska väl alla andra ge blanka f*n i?

Man kan ju undra hur det skulle se ut om en arbetsgivare satte upp planscher på jobbet för att kalle gått på stripklubb på sin fritid..

Nä låt knugen vara och låt han ha lite privatliv... för många moralkärringar i vårt avlånga land :)
2011-12-20 16:44   Robertj10
Det är ju kanonbra att Kungen går på strippklubb och har det lite trevligt och dricker gott! Det kan vi unna honom! Heja Kungen!
2011-12-20 16:44   Kåsebergasven
Att kungen skulle gå på en strippklubb eller inte är ovidkommande i denna diskussion .Det viktiga är manipulationen av fotot. Denna bild är ju knappast den första och enda manipulerade bilden. Hur mycket skada kan inte dessa foton göra. Slå i sönder en persons liv fullständigt. Dessa personer som håller på detta är totalt hänsynslösa och saknar mänsklig empati. Kändis eller inte. Ingen skall behöva utstå falska anklagelser för att tidningar skall sälja lösnummer. Tycker att journalistiken spårat ur fullständigt. Spyr på kvällstidningar, skvallerpress etc som frossar i andras olyckor med smaskiga (falska eller äkta foton) ÖRK FY FAN
Svar från froderberg   2011-12-20 18:01
Men denna bild publicerades först efter att den avslöjats som falsk. Ingen tidning ville publicera den eftersom de inte ville riskera att betala för en bild som de inte visste var sann.
Kåsebergasven   2011-12-20 18:36
Förvisso publicerades just denna bild i efterhand men fortfarande med "sensationsstämpeln" underförstådd. Genom att sådana bilder publiceras ,alltså även som falsarie, så fortsätter man att sprida ryktena. "Nja förvisso är just denna bilden falsk men...han har säkert varit på strippklubb ändå. Ingen rök utan eld " etc.etc. Äkta foton och äkta nyheter är vad som skall förekomma i tidningar och inte en massa spekulationer utan sanning. Jag är absolut ingen monarkist och kungen har gjort många grodor och klavertramp men som människa så skall han inte behöva utsättas för falska anklagelser
2011-12-20 17:19   sik666
Förstår inte den här debatten riktigt?

1.Finns det ens folk längre som ”tror” att bilder inte kan vara monterade eller tillfixade i efterhand om man bara får en digital kopia? Menar inte att det är omöjligt att manipulera ett gammalt negativ heller men bra mycket svårare…. Tragiskt att det är så men jag skulle aldrig lita på en bild från första början om det gällde en sådan här sak.

2.Ang. Kungens så kallade strippklubbsbesök så anser jag själv att kungen är en duktig kung och han själv är kapabel att avgöra vart gränsen går! Sen är det omöjligt för honom att hålla koll på vad alla hans vänner sysslar med eller vad alla han träffar håller på med. Lär säkert ha vart en sjuk massa porrklubbbesök och annat när han vart i länder där det är en del av seden att ”maktens män” gör så.
2011-12-20 18:00   thomas johansson
Det känns som att det pågår en "lobbyverksamhet", en grupp som vill avskaffa monarkin med alla medel och då med bla aftonbladet i spetsen. Seriös tidning?
Kungahuset sköter sitt jobb och är en viktig del av sverige. Bra avslöjat bildmontage!.
2011-12-20 19:04   PeppeEriksson
Bra att bilden var fake! Terje har gjort ett kanonjobb. Märkligt att bilden inte tydligare har dementerats av Kungen själv. Eller finns det ett uns av sanning, alltså visste HKH att det kunde finnas bilder av denna typ?
Min egen inställning till strippklubb är att de utnyttjar kvinnor och därmed inte har något berättigande. Betr. kungens ev besök på dylika inrättningar tycker jag det är helt bedrövligt om de någonsin ägt rum. Går inte att ursäkta med ungdomligt oförstånd.
Tortor   2011-12-20 20:10
Det finns många arbetplatser här i sverige där både kvinnor och män blir utnyttjade som arbetskraft. D v s att de slits ut både fysiskt och psykist i förtid. Vi utnyttjar nog alla såna ställen utan att ens reflektera över det.

Strippklubbar är fullt lagligt i sverige och ingen tvingas att arbeta på dem. Är det så att någon tvingas så är det naturligtvis en annan sak men det har inget med strippande att göra utan då är det något annat. Det är då ett brott som begåtts.
Så naturligtvis kan alla gå på en strippklubb utan att bli jagad av press och pöbel, både män och kvinnor. Spelar ingen roll om man är kung, adel, borgare eller bönder :) De enda som har någon att säga om saken är personens ev partner…
Krisiun   2011-12-20 22:42
Så här svarar ju inte en person som är bergsäker på att det inte finns bilder:

http://www.youtube.com/watch?v=qV48hiS2fs0
2011-12-20 19:53   Nikonetha
Ang om kungen besökt strippklubb eller inte, tycker jag egentligen är helt oväsentligt. Vem sjutton har inte gjort det, höll jag på att säga :-)
Maktens män: politiker, företagsledare osv, har nog de flesta någon gång varit på dylika ställen.. Hur var det egentligen med Björn Rosengrens beryktade besök på porrklubb, ja just det, nu minns jag, han visste inte, eller såg inte.. och denna person blev senare, näringsminister i en socialdemokratisk regering.. fina regeringsmedlemmar, som varken ser, förstår eller vet ;-)

Däremot, ang den manipulerade bilden, tycker jag nog detta är än mer skrämmande och det är ju inte första gången kungafamiljen utsätts för manipulerade bilder i sensationssyfte. Prinsessan Madeleine vann ju ett skadeståndsmål för några år sedan i Tyskland efter just manipulerade bilder som publicerades med en artikel där det enda sanna, nog var att allt i stort sett var ljug.

Precis som någon nämner, det är det allvarliga och farliga, i den här manipulationsleken, vem utsätts för detta nästa gång? Vem drabbas och hur drabbar detta oss. Kanske det är dags för gemene man, att börja bli mer kritiska till bildflödet i media och inse, att allt man ser och läser där kanske inte är sant..

Om vi människor inte blir mer kritiska i vårt tänkande, kan jag tyvärr se detta i förlängningen som en fara för hela vår demokrati, då just den här sortens bilder fullständigt kan massakrera en människans liv.

Visst säger ni, bildmanipulation har alltid funnits, visst, men idag, är tilgängligheten för diverse bildmanipuleringsprogram så mycket mer tillgängligt än tidigare. jag tror också det är så mycket lättare idag, att tillägna sig kundskap om detta hantverk.
Magnus Grimmer   2011-12-20 22:30
Det intressanta är ju också att trots att bevisbilden nu visat sig vara falsk så tror fortfarande folk i den här tråden att kungen sprang på strippklubb. Jag är ledsen att behöva konstatera att det är många i detta avlånga land som talar först och inte ens tänker sen. En upprörande sak nämns och folk går i taket utan att ens tänka tanken på att många andra saker spelar in. Ingen tanke heller på att det kan vara lögn. Titta bara på rubrikerna i tidningarna. Många av dessa säger en sak medan texten säger en annan. En fingervisning om sanningshalten i texten. Man brukar ju säga att all fotografi är lögn därför att man luras genom att utesluta saker i bilden. Samma sak är det i media.
Jag har full förståelse för hur det kunde uppstå så mycket skrock och vanföreställningar förr i tiden, folk var ju lika smarta då med.
2011-12-20 22:06   Krisiun
Tja, att bilderna var manipulerade var kanske ingen överraskning, tror inte Mille hade suttit på dem sedan 70-talet och droppat dem nu, de hade kliat för mycket i fingrarna på honom. Men att kungen varit på hans klubb/andra klubbar lär ju däremot vara en no-brainer.

Men det är ju knappast om han varit på klubb eller huruvida bilderna är manipulerade eller inte som är det väsentliga. Jag hade respekterat om han bara sagt: "Fine, jag var ung och dum, sorry". Tror svenska folket (utom de mest puritanska rojalistiserna kanske) köpt det.

Nu går han ut och blåljuger och skickar ut sina vänner för att göra smutsiga 100-tusenkronors dealer med andra kriminella för att få tag på eventuell information och det känns fan inte ok att sätta sig i den sitsen

Folk med en övertro på hans förmåga på att representera Sverige får gärna betala han och hans barns lyxboende/bilar/p-böter/lyxresor/... jag säger nej tack :)
Nikonetha   2011-12-20 22:54
Skulle du också gilla att dömas utifrån vad dina vänner hittar på eller vilka dom ev. skulle ta kontakt med.

Jag har faktiskt lärt mig en jag kan endast ta ansvar för och bli bedömd för vad jag själv gör, jag kan inte också leva med ansvaret för vad mina ev. vänner hittat på, vad mina föräldrar mot för modan gjort, eller borde gjort.
Krisiun   2011-12-21 13:28
Inte alls. Men i det här fallet har jag väldigt svårt att tänka mig att kungens gamla vänner gick man ur huse för att ta kontakt/samarbeta/betala kriminella för att rentvå kungens namn utan att han hade en aaaning om att det skedde. Den som lever får se.
2011-12-21 10:54   Spygg
Alltså...det hela har egentligen inte med att kungen gått på strippklubb att göra - även om detta är det "smaskiga" i historien. Allvaret i den (eventuella) situationen är att Sveriges statschef har umgåtts med kriminella och försatt sig i situationer som lätt kunnat utnyttjas i utpressningssyfte. Är man kung och statschef så MÅSTE man undvika sådant. Att det är synd om en för att man "inte valt det själv" är ointressant i sammanhanget, för i så fall hade det bara varit att abdikera.
KGS   2011-12-21 13:26
Nu verkar det ändå som om de kriminella utpressarna är ute i ogjort väder. Att välja bort att bli utpressad med hjälp av falsarier är inget man kan göra själv. Det var (är?) säkert ingen konst för kungen att hitta töser som ställer upp på att "höja stämningen" på hans privata tillställningar utan att gå via en figur som Mille. Och kanske har så skett och om det kommer vi aldrig att få höra ett knäpp.
2011-12-21 13:37   Mattsen
Det bästa med den här historien är att kvällspressen visar sin rätta sida.
Kanske har de "under bordet" matat Mille Markovic för att han ska ta fram en fejkbild som denna? Hur många extra lösnummer har de fått sälja pga en uppdiktad story/bild?

Problemet med media i sverige är att alla kliar varandra på ryggen. Alla levererar samma typ av likriktade och ofta tvättade och filtrerade nyheter.

Någon borde ställa Helin, Melin o co ansvariga och utkräva skadestånd. Inte minst läsarna som inte bara luras utan dessutom betalar för det...

Vidrigt.
Num Wistbacka   2011-12-21 13:44
"Problemet med media i sverige är att alla kliar varandra på ryggen." (sic!)

Om det vore så väl att detta bara gällde Sverige. Tyvärr är nog hela världens media korrupt på ett eller annat sätt och visar en vinklad story som alltid är fördelaktig för någon.
2011-12-21 21:40   Voxa
Förvånad (kanske naivt) över att kriminella är så innih:e klantiga på att manipulera bilder, och att man gör det, som det verkar, så aningslöst, d.v.s. att klanteriet sulle gå hem . . . Inte trodde jag att dom var sådana amatörer.
2011-12-22 09:55   Artis
Hela diskussionen urartade totalt. Här ska vi väl inte dividera om kungens moral och plikter. Det finns redan tusentals inlägg om det. Här ska diskuteras hur klantiga förfalskarna varit.

Att ge sig på kungen med manipulerade bilder är av annan kaliber än att förfalska några naturbilder.

Att gräva fram motbevisbilden är en bedrift tycker jag.
Voxa   2011-12-22 11:22
Just det, jag undrade just om Fotosidan är Forumet för Republikaner mot Royalister. Det här är den längsta "of-topic-debatten" som pågått här på FS såvitt jag vet.
Skulle det inte vara i fotointreserades intresse att diskutera fotots dokumentära värde, eller åtminstonde konstnärliga värde i dessa digitala tider. Om nu det är uttjatat så kanske Republikanerna och Royalisterna kunde formera sig för batalj någon annan stans . . ?
2011-12-22 11:32   arnenym
Varför manipulera bilder som den här? Det måste finnas hundratals bilder från tiden han var kronprins och sprang på klubbar. Det är väl bara att gräva i de gamla "herrtidningarnas" arkiv?
I slutet på 60 talet och början på 70 talet fanns det en porrklubb i varannat kvarter i Stockholm,. Erkända skådisar gjorde "mjukporr" och det var allmänt accepterat.
2011-12-22 13:16   PUTDEVICE
Till o med jag som amatör ser ju tydlig att det är fake. ansiktet har ju bäst skärpa på hela bilden. ett dåligt försök.
2011-12-22 16:22   Brrr
Jeg ser at endel mener at Kungen ikke kan bruke sin lønn på strippeklubb siden han er lønnet av staten (altså det svenske folk). Om jeg drar denne for meg merkelige tankegangen videre, så betyr det at ingen ansatte i den svenske stat må bruke sin lønn på sådanne aktiviteter. Skal arbeidsgiver Svenska stat få bestemme hva du skal bruke din lønn på??` Tror ikke "facket" er med på denne tankegangen.
Kongen har høy lønn, men det er faktisk ingenting i forhold til det å ufrivillig bli født til å miste sitt privatliv.
Prinsesse Märtha av Norge sa for mange år siden på sitt TV-intervju da hun fylte 18 år, at om hun kunne få velge ville hun aldri blitt født kongelig.
Mattsen   2011-12-22 20:42
Tänkte precis - på svenska - skriva det du så bra skrev på norsk.
Fö tycker jag att det tillhör en del av uppväxten och mognaden för oss män att i varje fall en gång ha varit på strippklubb. I inte minst syd- och östeuropa är det tämligen vanligt och inte speciellt uppseendeväcknde att göra det.
"Prydheten" eller dubbelmoralen eller vad det nu kan vara som gör detta till något fy-aj-ja i sverige tycker jag bara rä löjligt. Och innan ni feminster som säkert är röda i ansiktet efter att ha läst mina rader, fattar pennen i affekt - glöm inte bort att det finns stripp av män för kvinnor numera. Inte så lite populärt heller ;-)

Merläsning

Leica bannlyst från sociala medier i Kina

Kortfilmen "The Hunt" som hyllar dokumentärfotografer har retat upp kinesiska myndigheter eftersom filmen skildrar massakern vid Himmelska fridens torg 1989. På grund av kortfilmen har Leica bannlysts från sociala medier i Kina. Läs mer... 4

Vinnarna i Sony World Photography Awards 2019

Italienaren Federico Borella blev Årets Fotograf i Sonys prestigefyllda tävling för sina bilder från södra Indien. Och Sverige finns med bland pristagarna. Läs mer... 6

Fotomässan på Fotografiska växer

Vårens upplaga av fotomässan Photo Market på Fotografiska blir större än höstens. Ytan är större, det kommer fler utställare och det blir fler seminarier. Läs mer...

Fotosidan-skribenter håller workshop i gatufoto

Vill du lära dig mer om gatufoto? Hitta din egen stil och våga fotografera okända människor? Då kan du passa på att gå på en workshop i tre dagar med Fotosidans skribenter Joakim KE Johansson och Magnus Fröderberg på Fotografiska i juni. Läs mer... 2

Ny bok i vår butik: Personligt – Tanken bakom bilden

Har du någonsin velat förstå hur en naturfotograf tänker? Nu är det fullt möjligt! I boken ”Personligt – Tanken bakom bilden” har 34 av södra Sveriges främsta naturfotografer samlat några av sina bästa bilder tillsammans med egenförfattade texter om varje bild. Läs om fotografernas kreativa och unika tankar. Inspireras av berättelser om fotograferingsögonblicket, hur bildsituationen uppkom, kompositionen, stämningen, ljuset och känslan som fotografen hade som mål att skapa. Läs mer...

Vinn entrebiljett till Photomarket

Om du svarar rätt på en fotofråga så deltar du i utlottning av en dagsbiljett (värde 165 kr) till Fotografiskas Photomarket (26-28/4). Du kan delta fram till onsdag 24/4 kl 19:00. Vinnarna meddelas torsdag 25/4 på förmiddagen. Läs mer...

Klart: Reuters får Pulitzerpriset

Reuters fotografer prisas för flyktbilder. Läs mer... 2

Vinn 1500 euro i EISA Maestro

Delta i EISA Photography Maestro 2019 och ta chansen att vinna 1500 euro och en resa för två till Berlin. Du kan också vinna ytterligare 1000 euro i EISA:s Facebook-omröstning. Årets tema är "Power". Deadline är 1 maj. Läs mer...

Ursäkta, det är en fluga i objektivet

Objuden gäst mellan glasen - hur påverkar det skärpan? Läs mer... 6

Lyssna på Fotosidan under fotomässan

Den 26-28 april är det dags för fotomässan Photo Market på Fotografiska i Stockholm. Fotosidan bidrar till programmet med fyra föredrag. Läs mer...

Miops Smart Trigger